welke ophangsysteem gordijnen

Voor welk ophangsysteem gordijnen moet ik kiezen?

Gordijnen zijn ware sfeermakers in iedere woning. Ze leggen de basis voor de rest van het interieur. Ze geven kleur, zijn stijlvol, isoleren en brengen warmte in huis. Wanneer je gordijnen online besteld, zal je waarschijnlijk direct voor de keuze van ophangsystemen komen te staan. Het kopen van gordijnen is al niet makkelijk, het aanbod is immers reuze. De keuze voor ophangsystemen maakt het zo mogelijk nog lastiger. Kies je voor gordijnroedes of rails? Wat is precies het verschil en welke past het beste bij jouw interieur? Allemaal keuzes die ontzettend lastig zijn. Kijk je nu al op tegen de ellenlange zoektocht naar de juiste gordijnen én ophangystemen? Wij verzachten de pijn met enkele slimme tips!

gordijnroedes

Vraag om advies

We kunnen het ons goed voorstellen dat de talloze keuzes het ontzettend lastig maken om een beslissing te maken. Daarom is het verstandig om eerst advies te vragen, voordat je een aankoop gaat verrichten. Vaak zien we dat mensen zo overdonderd raken door het aanbod, dat ze maar lukraak een gordijn en ophangsysteem kiezen. Het zal vast wel goed staan, zo wordt er al snel gedacht. Dit raden wij echter af. Je koopt niet ‘zomaar’ een gordijn. Het is een flinke investering en allesbepalend voor de sfeer in huis. Je legt immers de basis voor het verdere interieur. Doe daarom genoeg inspiratie op en vraag eventueel om advies in de winkel of webshop. Zij kunnen jou vast verder helpen om de juiste keuze te maken.

Wat vind jij mooi?

Gordijnen worden natuurlijk vooral voor de functionaliteit aangeschaft. Toch wil het oog ook wat. Het blijven immers enorme sfeermakers. Bedenk daarom goed wat jij mooi vindt en baseer je keuze niet alleen op de functionaliteit. Dit geldt niet alleen voor de gordijnen, maar ook voor het bijpassende ophangsysteem. Denk je  dat haken, lussen of ringen de sfeer in de woonkamer verhogen? Is een roede of rails beter geschikt? Bepaal  hoe je jouw interieur voor je ziet en wat hierbij past.

Voordelen van een rails

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor rails. Dit komt vooral doordat rails minder zichtbaar zijn in de woning. Een roede valt vaak meer op. Dit kan zowel voor- als nadelen hebben. Met een rails heb je dit probleem niet. Bovendien kan een rails met haken veel sneller en eenvoudig gordijnen verschuiven. Dit is ideaal voor de wat zwaardere gordijnen.

gordijnen ophangen rail

Voordelen van een gordijnroede

Kies je liever voor een gordijnroede? Goede keuze! Een gordijnroede valt veel meer op in de woning, maar dat geeft het tegelijkertijd veel meer sfeer. Doordat de roede op mag vallen, kan je gebruik maken van gewaagde kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte roede om de neutrale kleuren in huis speels te doorbreken. Bedenk wel dat de roede niet eenvoudig te vervangen is, dus dat je wel voor een kleur moet kiezen die over enkele jaren nog steeds bij jouw interieur past. Met een roede worden de gordijnen meer onderdeel van het interieur. Daarom is het raadzaam om voor duurdere en stevigere roedes te kiezen, deze vind je bijvoorbeeld bij blinddesign.nl. Dat staat al gauw een stuk mooier dan de goedkopere varianten. Bespaar vooral niet op de uitstraling van de roede in jouw woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *