5 tips omtrent ongediertepreventie

5 tips omtrent ongediertepreventie

Voorkom ongedierte in huis! Aan de aanwezigheid van ongedierte kleven verschillende risico’s. Denk bijvoorbeeld aan ziektes die het ongedierte bij je woning mee naar binnen kan nemen. Ook bestaat er een kans, dat het ongedierte voor schade aan je woning en meubilair zorgt. Dit geldt bijvoorbeeld voor houtworm en muizen. Reden genoeg om het ongedierte zo goed mogelijk buiten je woning te houden. In dit artikel geven we vijf tips, die van pas komen bij de bestrijding en preventie van ongedierte in huis. Wat doe jij momenteel al op het gebied van ongediertepreventie?

Tip 1: smeer houten constructies in met beits

Houtworm is een van de meest hardnekkige ongediertesoorten. Het beestje kan een ernstige schade aan houten constructies veroorzaken. Om die reden is het slim om houten objecten met beits in te smeren. De houtworm kan beits maar lastig verteren, waardoor het diertje naar een ander object zal zoeken. Naast beits zijn er verschillende andere, natuurlijke middelen om aantasting door houtworm tegen te gaan.

Tip 2: maak gebruik van lokdoosjes

Het is nooit volledig uit te sluiten, dat er ongedierte bij je woning naar binnen glipt. Door lokdoosjes tegen bijvoorbeeld papier- en zilvervisjes te gebruiken, kun je het ongedierte in een vroeg stadium aanpakken. Ook voor verschillende andere ongediertesoorten worden deze lokdoosjes aangeboden. Vergelijkbaar met deze lokdoosjes is het gebruik van preventieve muizenvallen.

muizenvallen

Tip 3: zorg dat kieren in muren gedicht worden

Ook aan de buitenzijde van je woning kun je preventieve maatregelen nemen. Controleer de buitenmuur van je woning bijvoorbeeld eens op de aanwezigheid van gaten en kieren. Via deze kieren kunnen wespen in de spouwmuur komen en hier een wespennest opbouwen. Dit wil je voorkomen!

Tip 4: kies voor plastic bakjes

Mensen zijn geneigd om bijvoorbeeld een pak rijst een aantal keer om te klappen en terug te zetten in de kast. Ook bestaan er speciale clips om deze verpakkingen af te sluiten. Veel verstandiger is het om gebruik te maken van plastic bakjes. Niet alleen zorgt dit dat de geur van etenswaren minder sterk is. Ook kunnen bijvoorbeeld papiervisjes of muizen het plastic veel minder makkelijk aantasten.

Tip 5: schakel professionele ongediertebestrijders in

Mocht je onverhoopt toch te maken krijgen met ongedierte in huis, dan is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Er zijn verschillende ongediertebestrijders, die je kunnen helpen bij het bestrijden van diverse ongediertesoorten. Des te sneller je het ongedierte aanpakt, des te kleiner is de kans op een ongedierteplaag in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *