Epoxyvloer badkamer

Epoxyvloer badkamer: wel of niet doen?

Een epoxyvloer badkamer is een relatief nieuw begrip in woonwereld. Het behoort tot de soorten gietvloeren die we kennen in de badkamer. De meeste Nederlanders maken nog steeds gebruik van traditionele vloertegels. Een epoxyvloer voor de badkamer is dan ook wel opeens een zeer grote stap. Maar wat is het eigenlijk? Een epoxyvloer is een vloer die aangebracht wordt op een bestaande ondergrond. Deze gietvloer is naadloos en geeft daarmee een ruimtelijk en egaal effect aan de badkamer.  Kenmerkend voor een epoxyvloer badkamer is dat deze uit meerdere lagen bestaat. De meeste mensen zijn niet echt bekend met de positieve eigenschappen van de epoxyvloer badkamer, laat staan dat ze weten of dit wel of niet een goed idee is in hun woning. In dit artikel vertellen we meer over de voor- en nadelen van een epoxyvloer voor de badkamer. Vervolgens is het aan jou om te beslissen of dit wat voor jouw badkamer is of juist niet!

Epoxyvloer badkamer, dit zijn de voordelen

Een epoxyvloer in de badkamer kent vrijwel dezelfde voordelen als elke andere gietvloer. Wij hebben de belangrijkste voordelen nog een keer voor jou op een rijtje gezet:

  • Een epoxyvloer badkamer is waterdicht: dit is misschien wel het allerbelangrijkste voordeel van deze vloeren. Zeker in de badkamer is het van essentieel belang dat gebruik wordt gemaakt van waterdichte vloeren. Je wilt immers niet dat vocht de ondergrond bereikt en dat daar schimmels ontstaan.
  • Hygiënisch: een epoxyvloer scoort enorm goed op hygiëne, omdat deze zeer gemakkelijk te onderhouden is. Deze vloer wordt dan ook vaak toepast in horecagelegenheden, openbare instellingen en ziekenhuizen. Zeker voor mensen die snel last hebben van allergieën is de epoxyvloer badkamer een uitkomst.
  • Oude tegels verwijderen is niet meer noodzakelijk. Een epoxyvloer badkamer kan op vrijwel elke ondergrond gelegd worden. Dat scheelt je een hoop extra werk!
  • Een epoxyvloer is enorm sterk en duurzaam, daardoor kan je lang genieten van de talloze voordelen en is het niet meer noodzakelijk om deze snel te vervangen.
  • Is verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen. De epoxyvloer badkamer is enorm veelzijdig. Je kunt dan ook uit meerdere kleurstalen en afwerkingen kiezen om zo de perfecte match te maken voor jouw woning. Hierdoor is er altijd wel een epoxyvloer die aansluit bij jouw wensen.

Nadelen van een epoxyvloer badkamer

Natuurlijk zit er aan elk voordeel ook een nadeel. Dat is algemeen bekend. Ook de nadelen van een epoxyvloer kunnen dan ook niet ongenoemd blijven. Deze helpen jou samen met de voordelen om tot de juiste beslissing te komen. Het grootste nadeel van een epoxyvloer in de badkamer is dat deze scheuren kan gaan vertonen als de ondervloer niet stabiel genoeg is. Dit kan je op voorhand nooit helemaal zeker weten en dat zou natuurlijk hartstikke zonde zijn. Wij raden dan ook aan om vooraf advies te vragen aan een specialist en een controle te laten uitvoeren, zodat je zeker bent van een stabiele grond voor jouw epoxyvloer. Nog een nadeel van deze vloer voor de badkamer is dat hij erg koel aanvoelt, koeler dan traditionele badkamertegels zouden doen. Bovendien kan dit probleem niet opgelost worden door vloerverwarming, omdat dit niet mogelijk is bij dit type vloer. Uiteraard kan je hier zelf wel oplossingen voor bedenken, denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed in de badkamer.

Nu we alle voor- en nadelen van de epoxyvloer badkamer voor jou op een rijtje hebben gezet, is het aan jou om de juiste beslissing te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *