meer sfeer woonkamer

Meer sfeer in de woonkamer? Zo doe je dat!

De woonkamer wordt ook wel als showroom van een huis beschouwd. Hier komt alles samen. Hier voer je de mooiste gesprekken, maak je de beste herinneringen en breng je heel wat vrije tijd door. Daarom is het ook zo belangrijk om deze ruimte met zorg in te richten. Toch blijkt dit in de praktijk vaak lastiger te zijn dan in eerste instantie wordt gedacht. Iedereen is in staat om mooie meubels en accessoires aan te schaffen. Maar ontstaat hierdoor ook een gezellige sfeer of voelt het alsof de kamer uit een woontijdschrift is gewandeld? Mis jij ook de benodigde sfeer in huis? Wij geven je enkele handige tips!

Zorg voor een goede basis

Allereerst is het belangrijk dat de basis klopt. Hierbij moet je niet alleen denken aan de muren en vloeren, maar ook aan de raambekleding. De juiste raambekleding kan een interieur maken of breken. Zo is een roljaloezie een perfecte eyecatcher voor ieder modern interieur, maar zal deze weer minder goed tot zijn recht komen in een landelijke woonstijl. Bepaal vooraf welke woonstijl je in gedachten hebt en wat de functie van de ruimte gaat worden. Alleen dan is het mogelijk om de juiste raambekleding uit te kiezen. Met de juiste raambekleding geef jij de woonkamer een sfeervolle boost!

rolgordijn

Maak gebruik van foto’s

In de woonkamer hoor je je thuis te voelen. Dat lukt niet als alles op elkaar afgestemd is en tot in perfectie klopt met een plaatje uit een woontijdschrift. Ieder mens is uniek, laat dan ook duidelijk je eigen stem klinken in de kamer. Dit doe je door persoonlijke items te gebruiken. Fotolijstjes met dierbare herinneringen kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Ze geven je direct een gevoel van thuis komen, herinneren je aan de beste momenten in het leven. Voor woonkamer inspiratie hoef je je niet tot de trends van dit moment te wenden. Door dicht bij je eigen smaak en stijl te blijven, kan je de woonkamer van je dromen realiseren.

inspiratie woonkamer ramen

Maak een moodboard

Vind je het ontzettend lastig om een eigen stijl te bepalen? Hou dan goed in je achterhoofd dat het niet nodig is om één specifieke woonstijl geheel door te voeren. Je kunt ook van meerdere woontrends aspecten toepassen. Door hier je eigen draai aan te geven, zal de woning direct veel persoonlijker en sfeervoller aanvoelen. Maar hoe bepaal je welke meubels, accessoires, kleuren en raamdecoratie binnen jouw woning passen? Dit doe je aan de hand van een moodboard:

  • Doe online research naar de verschillende woontrends van dit moment. Print meubels en accessoires uit die jij mooi vindt en plak deze op een groot vel papier.
  • Kijk niet alleen naar meubels en accessoires, maar neem ook kleurgebruik en raamdecoratie mee in je zoektocht. Door ieder element mee te nemen, heb je straks een duidelijk overzicht van jouw ultieme droomkamer.
  • Neem tevens materialen mee in jouw moodboard. Vind je linnen gordijnen ontzettend mooi? Geef dit dan aan met een potlood. Ben je dol op robuuste materialen zoals metaal en hout? Knip dan plaatjes uit van deze materialen of geef dit met pijltjes aan.

Nadat de moodboard compleet is, is het shoppen geblazen. Het shoppen voor een sfeervol interieur in de woonkamer is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *