Wat te doen bij mos in je tuin

Tuintrends voor komend seizoen

Als het aankomt op trends voor tuinontwerp is het duidelijk dat men nog steeds veel tijd buiten door wil brengen. Als je kijkt naar het afgelopen jaar, zie je dat steeds meer mensen ervoor hebben gekozen om bloembedden en struiken te planten. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de biodiversiteit. Het creëren van een natuurvriendelijke tuin is een leuke en milieuvriendelijke verandering. Daarnaast kun je ook kiezen voor kwaliteit kunstgras bij www.gardensense.nl.  Wat zijn zoal de trends van dit moment?

Vrolijke tuinen

Naast iets moois en kleurrijks om naar te kijken, willen mensen ook echt quality time buitenshuis doorbrengen. Op weg naar de zomer zal er meer aandacht komen voor het realiseren van ruimtes waarin speelsheid en positiviteit goed naar voren komen. Zithoeken, pergola’s, buitenkeukens en vuurkorven zijn allemaal must-haves voor deze zomer. Dit is vooral gericht op het zorgen voor meer sfeer, gezelligheid en levendigheid. Als je het geluk hebt van een grote tuin, dan kun je ervoor kiezen om je tuin uit verschillende zones te laten bestaan. Deze zones hebben verschillende kenmerken, zoals een kook- en eetgedeelte en een apart deel waar kinderen kunnen spelen. 

Trendy kleuren in de tuin

Zoals gezien in andere trends, kiest men vaker voor rustige ruimtes. Deze trend heeft als doel om rustige luxe naar je tuin te brengen. Qua kleur kun je daar verschillende kanten mee op. Grijze bestrating blijft een populaire keuze. Dit ziet er vaak mooi en strak uit en het werkt goed voor zowel moderne als wat oudere huizen. Een veel geziene trend is ook om een grijze patio te maken, perfect als je huis openslaande deuren heeft. Daarnaast zie je ook steeds meer warme kleuren. Een goede keuze als je bijvoorbeeld een gezellige uitstraling wil geven aan je tuin. Deze kleuren kunnen een heuse mediterraanse invloed geven, waardoor het meteen lijkt alsof je op vakantie bent. Van de strakke uitstraling van porselein, tot de meer natuurlijke uitstraling van zandsteen, warme kleuren kunnen je tuin een unieke nieuwe uitstraling geven. Je kunt ook kunstgras bestellen, dit is verkrijgbaar in verschillende soorten kunstgras.

Je tuin budget vriendelijk upgraden

Het bijwerken van de borders is een goed budget idee als alternatief voor een gehele patio. Dit is een eenvoudige en goedkopere manier om decoratie toe te voegen. Hierdoor bespaar je geld maar zorg je toch voor een mooie en stijlvolle uitstraling. Borders zijn bovendien ook relatief makkelijk te plaatsen en daarom een goede optie voor iedereen die op zoek is naar een snelle en eenvoudige upgrade van zijn of haar tuin. Ook een vernieuwde pas kan heel veel betekenen voor je tuin. Het is een eerste stap naar een grotere tuinvernieuwing, als je budget dit toelaat. Er is genoeg om te kiezen dus. Misschien heb je inspiratie opgedaan en ga je meteen aan de slag? Anders heb je vast iets om over na te denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *