Scandinavische sferen in eigen huis

Design uit Scandinavië, zo haal je de Scandinavische sferen in eigen huis!

De Scandinavische stijl staat al jarenlang op nummer één. Het is de populairste stijl van dit moment. Niet zonder reden. De stijl sluit perfect aan op onze wensen. Vandaag de dag zijn we steeds meer bezig met het minimaliseren van onze levensstijl. We krijgen meer respect voor de natuur en willen de consumptiemaatschappij verminderen. De Scandinavische stijl kent deze facetten ook. Sterker nog: deze elementen spelen een zeer belangrijke rol binnen de stijl. Karakteristieke kenmerken van de Scandinavische stijl zijn: minimalisme en het gebruik van natuurlijke en robuuste materialen. Natuurlijk zijn dit niet de enige kenmerken, maar deze spelen wel een allesbepalende rol. Daarnaast is de Scandinavische stijl ook nog eens zeer aantrekkelijk en kan deze met meerdere woonstijlen gecombineerd worden. Maar hoe haal jij de Scandinavische sferen in eigen huis? Het antwoord is simpel: maak gebruik van design uit het verre Scandinavië!

Waar moet Scandinavisch design aan voldoen?

Scandinavisch design… wat kan je jezelf daar dan eigenlijk bij voorstellen? Is dit design waar heel groot een keurmerk op is geplakt of zijn er ook andere dingen waar je het aan kan herkennen? Allereerst is natuurlijk de afkomst van het bedrijf van belang. Bij het Scandinavisch design moet je denken aan merken die afkomstig zijn uit Denenmarken, Noorwegen en Zweden. Zo is Normann Copenhagen een belangrijk merk binnen het Scandinavisch design. Dit is een Deens merk en daarmee direct een zeer geliefd designlabel in ons land. Dit merk voldoet aan alle criteria van het Scandinavisch design. Het kenmerkt zich door een zeer hoge kwaliteit, respect voor natuurlijke materialen en een licht kleurgebruik.

normann-copenhagen scandinavische design

Minimalistisch

De Scandinavische woonstijl wordt gekenmerkt door minimalisme. Minimalisme heeft echter nog steeds een negatieve ondertoon in ons land. We zijn vaak bang dat minimalisme direct saai is. Als je weinig accessoires in huis mag plaatsen, zal het toch ook aan veel sfeer ontbreken? We kunnen ons deze beredenering goed voorstellen. Toch is deze niet helemaal terecht. Bij de Scandinavische woonstijl mag je wel degelijk gebruikmaken van accessoires. Alleen wordt het toepassen van onnodige tierelantijntjes afgeraden. Alle woonaccessoires moeten een functie hebben. Het mag niet alleen een decoratiestuk zijn, maar moet ook gebruikt kunnen worden. Bovendien mag je met accessoires best wel uitpakken, in tegenstelling tot wat veel mensen denken.

De designaccesoires van Ferm Living zijn hier een goed voorbeeld van. Zij laten zien dat een Scandinavisch merk niet per se saai of kleurloos hoeft te zijn. Ferm Living kenmerkt zich door kleurrijke accessoires, grafische prints en bijzondere kleurencombinaties. Ze maken vooral gebruik van tinten die passen binnen de Scandinavische sferen. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke kleuren en prints in combinatie met blauw of geel. Ze begonnen met het produceren van behang en hebben inmiddels hun collectie uitgebreid met kussens, dekbedovertrekken, vazen en zelfs wandlamppen. Niets is te gek! Als je naar unieke Scandinavische woonaccessoires op zoek bent, ben je bij de collectie van Ferm Living aan het juiste adres. Vooral de Ferm Living Harlequin serie is zeer populair. Deze is direct te herkennen aan de ruitpatronen en de unieke vormgeving. Uniek in al zijn eenvoud!

Minimalistisch Scandinavische woonstijl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *