De voordelen van shutters als raamdecoratie

Als je een nieuwe woning betrekt komt er plotseling heel veel op je af. Je bent waarschijnlijk ontzettend druk met het regelen van de verbouwing, het shoppen voor meubels en accessoires en het verzorgen van de klusjesmannen. De raamdecoratie wordt nog al te vaak als ondergeschoven kindje gezien. Als er iets van het budget overblijft, gaan we daar wel voor kijken. In dit artikel vertellen we waarom je dat juist niet moet doen. Zonder raambekleding beschik je niet over een goede basis en zal je nooit de zo gewenste sfeer behalen in huis. Maar voor welke raambekleding kies je dan? Steeds meer mensen kiezen voor de shutters van Shutterkoning.nl. Maar wat zijn de voordelen van shutters als raamdecoratie?

Spelen met licht

Shutters bieden je de mogelijkheid om met het lichtval te spelen. Zo geniet je altijd van optimaal daglicht in huis. In de ochtend begroet je de dag door de shutters open te zetten en aan het einde van de middag sluit je ze half om niet verblind te raken tijdens het televisiekijken. Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Slechts bij een aantal soorten raambekleding is het mogelijk om zelf het lichtval in te stellen. Je bepaalt zelf op ieder moment van de dag hoeveel sfeer en licht er nodig is.

voordelen shutters

Sfeervolle blikvangers

Naast de talloze interessante voordelen van shutters zijn ze ook nog eens prachtig om te zien. Vaak horen we dat raambekleding nietszeggend is en niks doet aan de sfeer in huis. Ons antwoord? Dan heb je nog nooit goede raambekleding gehad. De juiste raambekleding zal altijd perfect aansluiten op jouw woning en interieur. Bovendien zal deze allesbepalend zijn voor de sfeer in huis. Praktisch en sfeervol: de twee meest karakteristieke eigenschappen van shutters.

sfeervolle shutters badkamer

Hygiënisch

Heb je veel last van allergieën? Dan weet je hoe belangrijk het is om een huis schoon te houden. Heel veel soorten raambekleding zijn moeilijk schoon te houden en blijken een ware aantrekkingskracht op stof uit te oefenen. Hierdoor kunnen de symptomen van een allergie in intensiteit toenemen. Bij allergie bieden shutters solaas. Ze zijn eenvoudig schoon te houden en trekken minder stof aan dan andere gordijnen.

Geschikt voor alle type ramen

Raambekleding vinden voor standaard ramen is niet al te moeilijk. Helaas zien we niet in iedere woning dezelfde type ramen. Soms komen er zelfs zeer vreemde vormen en gekke afmetingen voor. Wat doe je dan? Een gordijn voor een cirkelvormig raam is vaak niet al te mooi. Andere raambekleding is vaak niet verkrijgbaar. Shutters zijn gelukkig wél geschikt voor alle type ramen. Deze kunnen geheel op maat gemaakt worden en bieden bescherming voor ronde ramen, dakramen, hoge ramen, brede ramen en andere speciale raamvormen.

Wist je dat je shutters ook geheel naar eigen wens kunt samenstellen? Ze zijn verkrijgbaar in diverse materialen waardoor je de shutters op de uitstraling van de woning en het interieur kunt afstemmen. Zo is er voor ieder wat wils!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *