lightbox interieurtrend

De beste interieurtip voor 2019: de lightbox!

We kunnen niet meer om de populariteit van de lightbox heen. Vrijwel alle social media kanalen staan er vol mee en ook in populaire woonwinkels zien we de lichtbak regelmatig schitteren. Inmiddels heeft deze in steeds meer woningen zijn plaatsje veroverd. Door de betaalbare prijs van lightboxen.nl is het ook nog eens zeer interessant geworden om de lightbox aan te schaffen. Ze zijn een stuk goedkoper dan vrijwel ieder andere woonaccessoires en geven de woning een geheel nieuwe dimensie. Ook in 2019 is het hierdoor een zeer gewild item. Maar wat kan je precies met een lightbox en hoe combineer je deze met je interieur? Wij zochten het uit?

Wat kan je met een lightbox?

Het kan natuurlijk ook dat de hype omtrent de lightbox je helemaal voorbij geglipt is. Voor die mensen leggen we het graag een keer uit. Als we spreken over een lightbox, bedoelen we een speciale lichtbak die je kunt versieren met letters, symbolen, afbeeldingen en zelfs emoticons. Deze kunnen naar willekeur worden veranderd. Dit is dan ook tegelijkertijd het grootste voordeel van de lightbox.

Enkele jaren terug konden we al genieten van de trend om quotes in het interieur te verwerken. Vaak waren dit quotes die op schilderijen, lijstjes of zelfs in muurschilderingen werden verwerkt. Het nadeel daarvan is dat je deze niet kunt omwisselen als je een bepaalde quote zat bent. Deze zal blijvend deel uitmaken van het interieur. Met een lightbox is dit verleden tijd. Dankzij de lettervellen en symbolen is het mogelijk om continu nieuwe combinaties te maken. Zo hou je het interieur uniek en up-to-date.

Daarnaast geeft een lightbox uiteraard ook gewoon licht. Hierdoor geniet je van een unieke en creatieve lichtbron om jouw interieur mee te verrijken.

Lightbox verwerken binnen jouw interieur

Twijfel je er al een tijdje over om een lightbox aan te schaffen, maar word je telkens tegengehouden door de gedachte: ‘wat kan ik er eigenlijk mee?’ Laat deze gedachte dan maar snel varen. Een lightbox is op meerdere manieren te verwerken binnen jouw interieur. Meestal wordt deze gewoon als woonaccessoires op een vensterbank geplaatst, maar je kunt hem ook op een prominente plek in de woning plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een plaatsje bij het tv-meubel of in de hal. Zo heb je  altijd zicht op je eigen creaties. Bovendien is het zo mogelijk om jezelf te inspireren voor de komende dag. Vind je het moeilijk om een passende lightbox tekst te verzinnen? Wij hebben een aantal veelgebruikte quotes voor jou op een rijtje gezet:

  • Is it Friday yet?
  • Psst… I love you
  • When it rains, look for rainbows. When it’s day look for stars
  • Don’t worry, be happy
  • Be awesome today
  • Make your own magic
  • Don’t let fear stop you

Natuurlijk zijn dit maar enkele voorbeelden van inspirerende quotes die gebruikt kunnen worden voor jouw lightbox. Je kunt ook zelf een passende quote verzinnen of elk seizoen een ander thema maken.

Cadeautip: een lightbox is ook geschikt om cadeau te doen. Het is niet alleen zeer betaalbaar, maar bied je ook de mogelijkheid om jouw dierbare een persoonlijke boodschap te geven. Dat is pas écht leuk om te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *