Vier redenen om te kiezen voor kunstgras

Vier redenen om te kiezen voor kunstgras

Voor iedereen die bezig is, of denkt aan, het renoveren van een tuin, zullen veel aan het hoofd hebben. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor planten en/of bloemen? En hoe wil je deze planten/bloemen plaatsen, in een pot of in de grond? En ook niet onbelangrijk, wat wil je als ondergrond? Als ondergrond kan je natuurlijk kiezen voor tegels of gras, maar heb je ook al eens aan kunstgras gedacht? Dit zijn allemaal belangrijke zaken waar je goed over moet nadenken bij de renovatie van je tuin. Om je hier een handje te helpen, noemen wij in dit artikel 4 belangrijke voordelen van kunstgras.

Onderhoudsvriendelijk

Het belangrijkste voordeel van kunstgras is dat kunstgras onderhoudsvriendelijk is. Kwalitatief goede kunstgrasmatten kunnen tot wel 10 jaar meegaan. Na het aanleggen hoef je amper om te kijken naar het onderhoud, zoals maaien of zorgen voor voldoende water. Dit is allemaal niet nodig als je voor kunstgras kopen kiest. Ook is kunstgras altijd groen, in tegenstelling tot echt gras dat sterk afhankelijk is van klimatologische omstandigheden.

Kunstgras kun je neerleggen waar jij wilt

Voor de lezers onder ons die echt gras in de tuin hebben liggen, zal dit een bekend iets zijn: gras kan je niet overal leggen. Gras heeft namelijk de juiste soort aarde nodig om goed te kunnen groeien. Kunstgras heeft geen speciale ondergrond nodig om te groeien, waardoor je kunstgras overal kan leggen. Het enige wat je moet doen om het kunstgras te leggen is de ondergrond gelijk maken. Je kan je tuin dus echt indelen zoals je zelf wilt als je gebruik maakt van kunstgras!

De hele zomer lang zwemmen

Als je in de zomer een zwembad in de tuin hebt staan, zul je ongetwijfeld merken dat echt gras dit niet leuk vind. Gedurende een hele zomerperiode zullen die grasstukken onder het zwembad geen zon krijgen, en om het zwembad heen zal water (met chloor) constant gemorst worden. Dit is niet goed voor het gras, iets waar je dus met kunstgras geen last van hebt. Als je wil, zou je zelfs het hele jaar het zwembad kunnen laten staan!

Ook zal je het gras niet kapot maken door constant te schuiven met het zwembad of het bijbehorende trapje, waardoor je het gras kapot kan maken. Dit is erg zonde, want dat betekent dat je weer opnieuw kan beginnen met het gras op dat stuk.

Huisdierproof

En het laatste voordeel: kunstgras is natuurlijk een redding als je huisdieren hebt. Zeker voor degenen met een grote tuin waar regelmatig huisdieren, zoals katten en honden, doorheen lopen. Echt gras kan hierdoor kapot gaan, iets waar je natuurlijk geen last van zal hebben als je kunstgras hebt. Ook voor de honden die het leuk vinden om te graven is kunstgras een geschikte oplossing voor in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *