Zelf thuis de lekkerste broden bakken? Dit heb je nodig

Zelf thuis de lekkerste broden bakken? Dit heb je nodig

Ben je van plan om zelf thuis broden te bakken, maar weet je nog niet zo goed wat je hier allemaal voor nodig hebt? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres want hierin zullen we stap voor stap behandelen wat je zoal nodig hebt om zelf thuis de lekkerste broden te bakken. Laten we beginnen met het allerbelangrijkste:

Voldoende tijd en geduld

Ze zeggen wel eens: haastige spoed is zelden goed. En dat geldt ook zeker voor het bakken van brood. Het is namelijk niet iets wat je even snel in een half uurtje doet. Voor het bakken van lekkere broden heb je nu eenmaal voldoende tijd en geduld nodig. Niet alleen in het kneden, maar vooral ook in het rijzen en het afbakken gaat veel tijd zitten. Een brood dat voldoende tijd heeft gehad om zich te ontwikkelen smaakt immers veel lekkerder!

Een kant-en-klare broodmix

Een kant-en-klare broodmix is ideaal wanneer je geen zin hebt om met een weegschaal, maatbekers en afweegkommen in de weer te gaan. Alle benodigde droge ingrediënten zijn namelijk al in de juiste verhouding met elkaar gemengd. Je hoeft alleen nog de natte ingrediënten toe te voegen. De kans op afweegfouten is hierdoor een stuk kleiner. Want een foutje is zo gemaakt, zeker wanneer je niet over een precisie weegschaal beschikt die op de gram nauwkeurig kan meten. Broodmix kopen? Bij Baktotaal Bouwhuis heb je de keuze uit een zeer ruim assortiment kant-en-klare mixen.

Een broodbakmachine

Een broodbakmachine is een machine die eigenlijk in geen enkele keuken zou mogen ontbreken. Je bakt er namelijk de lekkerste broden in. En dat allemaal op een zeer eenvoudige manier, want er komt gelukkig geen hogere wiskunde bij kijken. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten in de juiste volgorde aan de machine toevoegen, het gewenste programma selecteren en de machine doet zijn werk. De broodbakmachine verzorgt het gehele proces, dus van mengen en kneden tot rijzen en afbakken. Je hoeft zelf helemaal niets te doen, want de broodbakmachine neemt al het werk uit handen. Er wordt continu gezorgd voor de juiste omgeving en omstandigheden (denk aan de temperatuur) zodat jouw brood er aan het eind van de rit perfect uit komt. 

Bakken zonder broodbakmachine

Natuurlijk is het ook gewoon mogelijk om brood te bakken zonder broodbakmachine. Dit is echter wel veel bewerkelijker omdat je de ingrediënten zelf tot een samenhangend geheel zult moeten kneden. Ook zul je zelf voor de juiste omstandigheden (vooral de temperatuur) moeten zorgen tijdens het rijsproces van het deeg. Het is hierbij belangrijk dat het deeg niet op de tocht ligt en goed wordt afgedekt. Dit in verband met het uitdrogen. Voor het afbakken van het brood heb je natuurlijk een oven nodig, maar ook een bakplaat of bakblik. Volg de aanwijzingen op het recept op voor het instellen van de juiste temperatuur en baktijd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *