Tips om je badkamer in te richten

Tips om je badkamer in te richten

Het inrichten van een badkamer kan soms een lastige opgave zijn, want er is veel waar je aan moet denken. Niet alleen aan het kiezen van een badkamermeubel, maar ook hoe je je badkamer wilt gaan inrichten. Dit kan veel vragen oproepen, zoals wat voor kleuren je wilt gaan gebruiken, welke verlichting je kiest, wat voor soort meubels er passen bij een kleine badkamer en hoe je al je spullen kunt opbergen. Hierbij een aantal praktische tips voor het inrichten van de badkamer.

Bedenk welke stijl je wilt aanhouden

Wil een badkamer gaan inrichten dan is de eerste stap het bedenken welke stijl je wilt aanhouden. Je kunt natuurlijk verschillende stijlen mixen, maar omdat een badkamer vaak een kleinere ruimte is, is het verstandig om één stijl te hanteren. Een van de meest gekozen stijlen voor het inrichten van een badkamer is modern en strak of een landelijke stijl.  Kies bij een stijl voor lichte en neutrale kleuren. Niet alleen lijkt je badkamer daardoor groter, ook ben je lichte of neutrale kleuren minder snel beu. Een badkamer zal je namelijk niet elke jaar veranderen of verbouwen. Doordat je kiest voor lichte en neutrale kleuren kun je met accessoires uitpakken, kies bijvoorbeeld voor een mooie design radiator om de blits mee te maken. Bij het uitkiezen van een stijl voor het inrichten van een badkamer is het handig om te kiezen voor tijdloze materialen. Mocht je ooit verhuizen, dan is een badkamer met een neutrale inrichting beter verkoopbaar dan een badkamer met felle kleuren en een hele specifieke inrichting.

Slimme oplossingen voor een kleine badkamer

Als je een grote badkamer hebt, heb je vaak veel mogelijkheden voor het inrichten van een badkamer. Bij het inrichten van een kleine badkamer moet je vaak keuzes maken. Wil je graag een bad of liever een dubbele wastafel? Kan het toilet ook op een aparte ruimte of moet deze in de badkamer? Ook de keuze voor een badkamermeubel is bepalend voor de ruimte. Nu is een hangend badkamermeubel erg handig in een kleine badkamer. Deze staan los van de vloer en nemen daarom optisch niet veel ruimte in beslag. Ook zitten er vaak lades in gemaakt, wat weer opbergruimte met zich mee brengt. Ook hier moet je bij een kleine badkamer namelijk creatief mee omgaan. Een apothekerskast of een spiegelkast kan ook een ruimtebesparende oplossing zijn.

Een laatste tips voor een kleine badkamer is het gebruik van een glazen douchewand. Glas is transparant en geeft een ruimtelijk effect. Een douchecabine zorgt er juist voor dat de ruimte een stuk kleiner wordt. Wil je weten of alles past en of alles op de juiste plaats staat? Maak dan gebruik van een badkamerplanner. Online zijn er veel tools te vinden waarmee je een plattegrond kunt maken en de meubels kunt intekenen. Vaak kun je ook een vloer of tegels uitkiezen, op die manier heb je al een idee hoe jouw ingerichte badkamer gaat worden. Bij thuishint vind je genoeg inspiratie voor het inrichten van de badkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *