Even geen keuken_ Zo komt het wel goed

Even geen keuken? Zo komt het wel goed!

Na maanden tot misschien wel jarenlang sparen is het nu eindelijk zover: de keuken gaat worden verbouwd! Uren heb je aan de schetstafel met een keukenspecialist gezeten en zo is jouw droomkeuken tot stand gekomen. Natuurlijk kan je niet wachten tot de verbouwing gaat beginnen, maar toch bekruipt je een naar gevoel als je bedenkt dat je misschien wel 3 tot 4 weken zonder keuken zit. Wat doe je dan? Hoe overleef je zonder keuken?

Even een snelle maaltijd bereiden, uren aan een culinair hoogstandje werken of snel een fruitschaal maken; de keuken is misschien wel de plek waar we het liefste komen. Bovendien is deze ook onmisbaar in iedere woning. Eten behoort immers tot de primaire levensbehoeftes van de mens. Zonder keuken wordt een gezonde maaltijd maken wel heel lastig. Moet je dan iedere dag aan een boterham met kaas zitten? Of zoek je op food near me en bestel je maaltijden? Met de volgende tips komt het zeker goed en overleef jij die lange weken wel!

Salades zijn je beste vriend

Wat gaan we eten vandaag? Dat is normaal gesproken al een moeilijke vraag om te beantwoorden, maar als je geen keuken tot je beschikking hebt al helemaal. Natuurlijk kan je niet iedere avond ongezond eten. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om toch nog voedzame gerechten op tafel te zetten, zonder dat je hiervoor keukenapparatuur nodig hebt. Salades zijn daarbij je beste vriend. Even een paar groentes snijden, wat sla toevoegen en eventueel een lekkere dressing en you’re good to go!

Incidenteel eten bestellen kan geen kwaad

Heb je eigenlijk heerlijke lekkere trek? Maar lukt het je niet om een gerecht naar wens te maken zonder keukenapparatuur? Voel je dan ook zeker niet bezwaard om incidenteel eens wat eten te bestellen. Tijdens een verbouwing mag je jezelf best wel eens verwennen. Daarnaast geniet je van nog een bijkomend voordeel: als je het goed doet, heb je ook geen afwas! Enschede eten bestellen is dan ook helemaal geen slecht idee als je het met mate doet.

Vraag om restjes van familie en vrienden

Het kan ook zeker geen kwaad om je situatie voor te leggen aan vrienden en familie. Wellicht kunnen zij wat restjes voor je achterhouden, zodat je met enkel een simpele magnetron toch nog een voedzame maaltijd op tafel kunt zetten. Gebruik tevens tijdelijk plastic bordjes en bestek, zodat je geen tot weinig afwas hebt. Het is misschien wat minder duurzaam, maar het scheelt een hoop gedoe.

Gebruik de eetkamertafel als aanrecht

Je moet creatief zijn als je tijdelijk geen keuken hebt. Gebruik daarom de meubels die in huis staan om toch nog een ‘mini keuken’ te realiseren. Zo kun je de eetkamertafel prima als aanrecht gebruiken. Leg er een dik kleed op en snijd hier al je groenten en fruit. Dat scheelt een hoop gedoe en gaat eigenlijk net zo gemakkelijk!

En bovenal: blijf rustig, die paar weken overleef je wel. Binnenkort kan je écht genieten van jouw droomkeuken. Maak het jezelf tot die tijd niet al te moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *