Terrasverwarmer kopen? Hier moet je op letten!

Nu het voorjaar alweer bijna om de hoek staat, kunnen de meeste mensen niet wachten tot ze eindelijk weer van hun tuin en terras gebruik kunnen maken. Maar hoe tof zou het zijn als dit gewoon het hele jaar door mogelijk is? Als je, terwijl de sneeuw om je heen dwarrelt, gewoon geheel comfortabel op je terras plaats kunt nemen? Een illusie? Welnee! Met een terrasverwarmer geniet je altijd van een heerlijk warm terras. Welk jaargetijde het ook mag zijn.

Twijfel jij al tijden over de aanschaf van een terrasverwarmer? Dan kunnen we ons goed voorstellen dat deze keuze wellicht wat lastig is. Het aanbod is tegenwoordig immers ontzettend groot. Hoe weet je dan nog of je de juiste keuze maakt? Welke terrasverwarmer je nodig hebt? Dat is met name afhankelijk van de eigen persoonlijke voorkeuren. Benieuwd waar je op kunt letten? Lees dan snel verder.

Gas of elektrisch?

Dit is de eerste belangrijke keuze waar je voor komt te staan. Want kies je voor een terrasverwarmer op gas of ga je toch voor een elektrische variant? Een terrasverwarming gas werkt op butaan of propaangas. De gasfles is doorgaans netjes in de voet van de verwarmer weggeborgen, zodat deze met het blote oog niet zichtbaar zal zijn. Een terrasverwarmer op gas is doorgaans een stuk goedkoper dan een elektrische verwarming.

Gas of elektrisch

Wie kiest voor een elektrische terrasverwarming zal voor een wat hogere aanschafprijs komen te staan. Indien deze op de juiste manier wordt gebruikt, kan de verwarming echter wel een wat hoer rendement opleveren. Beide terrasverwarmers beschikken dus over hun eigen voor- en nadelen. Bedenk daarom goed wat voor jou het zwaarst weegt.

Verschillende soorten modellen

Zodra je een keuze hebt gemaakt tussen gas of elektrisch, kom je ook nog eens voor de talloze verschillende modellen te staan. Er bestaat namelijk niet maar één type terrasverwarmer, maar er is nog ontzettend veel meer mogelijk. De meest bekende variant is het staande model. Deze is een meter of twee hoog en kan eenvoudig op de grond worden geplaatst.

Is er niet voldoende ruimte voor een terrasverwarmer op de grond of vind je het prettiger wanneer deze wat dichter bij jullie staat of hangt? Kies dan voor een tafel- of een parasolmodel. Een tafelmodel is een stuk minder hoog (vaak niet meer dan een halve meter) en kan daardoor eenvoudig op een tuintafel worden geplaatst. Hierdoor kunnen jullie gezellig om de verwarmer heen gaan zitten en allemaal genieten van de heerlijke warmtestralen. Hoewel een tafelmodel makkelijker te verplaatsen is, geeft deze wel wat minder warmte dan een staand model.

Een heater die je in een parasol kunt plaatsen, wordt ook wel een parasolmodel genoemd. Ook kan deze vaak aan de muur worden bevestigd. Hierdoor beschik je over twee mogelijkheden om het terras snel en efficiënt te kunnen verwarmen. Het is ook mogelijk om een apart muurmodel te kopen. Houd er dan wel rekening mee dat dit model niet ook nog in de parasol geplaatst kan worden. Vaak beschikt een muurmodel namelijk over een veel hoger vermogen dan een parasolmodel, waardoor de parasol beschadigd kan raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *