Het belang van een goede vloer in huis!

Het belang van een goede vloer in huis!

Het belang van een goede vloer in huis wordt nog al te vaak onderschat. Vaak blijft een vloer liggen tot het écht niet meer kan. Maar meestal ben je dan al te laat. Door de vloer met het juiste onderhoud in topconditie te houden en tevens voldoende af te stemmen op het interieur, weet je zeker dat je over een geweldige eyecatcher en sfeermaker beschikt. Bovendien vormt de vloer de basis van jouw gehele interieur. Zonder een goede vloer zal het interieur nooit helemaal goed worden weergegeven. 

Toe aan een nieuwe vloer en wil je er zeker van zijn dat dit de juiste is voor jouw woning? Of je nu voor een visgraat pvc, simpele laminaatvloer of een echte houten vloer kiest, met de volgende tips weet je zeker dat je de juiste vloer in huis haalt.

Houd rekening met de desbetreffende ruimte 

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe vloer is het allereerst belangrijk om met de desbetreffende ruimte rekening te houden. Zo is het vrijwel nooit mogelijk om dezelfde vloer in zowel de woon- als de badkamer te gebruiken. Waar je in de woonkamer vrijwel alle vloeren kunt kiezen, zal je in de badkamer voor een vloer moeten kiezen die vochtbestendig is en tevens minder snel glad wordt. En misschien vind je tapijt in de slaapkamer wel heel prettig, maar ben je weer bang voor onaangename vlekken in de woonkamer. 

Kortom: kijk dus eerst naar de ruimte waar deze vloer komt te liggen. Welke eigenschappen zijn van belang? En welke vloer past hier het beste bij? Zo maak je de beslissing voor jezelf al een stuk gemakkelijker. 

Huisdieren of kinderen? 

Ook is de gezinssamenstelling van belangrijk. Een ouder echtpaar zal bijvoorbeeld andere eisen stellen aan een vloer dan een gezin met jonge kinderen en/of huisdieren. Zo zal een ouder echtpaar waarschijnlijk geen problemen hebben met tapijt, terwijl dit met jonge kinderen of huisdieren gewoon ontzettend onpraktisch is. Bedenk daarom goed welke praktische aspecten aan bod moeten komen. Is het bijvoorbeeld belangrijk dat de vloer goed schoongemaakt kan worden? Wil je vloerverwarming installeren? Of ben je op zoek naar een vloer die meer isoleert en tevens geluiddempend werkt? 

Allemaal aspecten die van belang zijn bij het maken van de juiste beslissing. De vloer moet immers niet alleen op het interieur aansluiten, maar ook op het gezin en de drukte van de alledaagse dag. 

Grootte van de ruimte 

Kijk ook goed naar de grootte van de ruimte. Zo zal een kleinere ruimte een andere vloer verlangen dan een grotere ruimte. Wil je een wat ruimtelijker effect creëren in een relatief kleine ruimte? Kies dan bij voorkeur voor lichte vloeren. Zijn de meubels en de wanden ook al licht? Breng dan wel wat contrast aan met decoraties, zodat het geheel sfeervol blijft. 

Voor een grotere ruimte kies je juist weer eerder voor een donkere vloer om zo meer sfeer te creëren. Daarnaast kun je ook kiezen voor drukkere patronen of een bijzondere legmethode om zo de grootte van de ruimte te doorbreken en het geheel wat knusser te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *