Infrarode verwarming in de badkamer

Infrarode verwarming in de badkamer, hoe werkt dat?

De badkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte in huis. Anno 2021 wordt hier steeds meer aandacht aan geschonken. Alles om een ultiem rustmomentje in de drukte van de alledaagse dag te creëren. Hoewel er hierbij enorm veel in nieuw sanitair en moderne badkamermeubels wordt geïnvesteerd, is er één ding wat nog altijd vaak vergeten lijkt te worden: de verwarming. En dat terwijl de badkamer vaak ook nog eens tot één van de koudste ruimtes in huis behoort. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. En dan niet zomaar met een gewone vorm van verwarming. Nee, infrarood verwarming badkamer is tegenwoordig helemaal in. En wij leggen je uit waarom!

Verschillende mogelijkheden op een rij

Er is niet maar één type infrarood verwarming in de badkamer mogelijk. Wanneer je voor deze innovatieve manier van verwarmen kiest, dan beschik je over talloze verschillende mogelijkheden. De meest bekende varianten zijn de infrarode handdoekradiator, maar ook de infrarood spiegelpaneel. Ieder soort beschikt over zijn eigen voor- en nadelen. Daarom is het geheel aan jou waar je uiteindelijk voor kiest. Om je toch een beetje op weg te helpen, hebben we de voor- en nadelen van elk soort op een rijtje gezet.

  • Infrarood panelen voor de handdoeken worden uiteraard vooral gebruikt voor het drogen en voorverwarmen van de handdoeken. Dat is echter niet hun enige functie. Ook wanneer er geen handdoeken gedroogd worden, geeft de radiator namelijk heerlijke warme stralen warmte af. Hierdoor blijft de badkamer goed op temperatuur. Bovendien worden ze ook nog eens gekenmerkt door hun prachtige design. Hierdoor zijn infrarood panelen een ware lust voor het oog én ook nog eens super praktisch.
  • Een infrarood spiegelpaneel is meer dan praktisch in de badkamer. Iedereen kent het wel. Je hebt net een tijd onder de douche gestaan en wil vervolgens je haar doen en de spiegel is beslagen. Ontzettend vervelend. Vervolgens sta je deze maar weer met je hand een beetje droog te wrijven, maar hierdoor ontstaan er alleen maar vegen en kun je de spiegel nog steeds voorlopig niet goed gebruiken. Met een infrarood spiegelpaneel is dit voortaan verleden tijd. De infrarood verwarming zorgt ervoor dat de spiegel nooit meer kan beslaan. Bovendien geeft het ook nog eens de nodige warmte. Iets wat vooral in de vroege ochtend heel prettig is.

Plafondmontage

Naast de meest gebruikte infrarode verwarmingssoorten in de badkamer, zijn er ook enkele types die minder vaak worden toegepast. Toch zijn ook deze heel functioneel. Er wordt simpelweg minder over gesproken. Wist je bijvoorbeeld dat het mogelijk is om infrarood panelen aan het plafond te monteren? Het voordeel van een plafondmontage is dat de wanden en de vloer van de badkamer hierdoor altijd lekker warm aanvoelen. Hierdoor krijg je bijna het idee van vloerverwarming. Heerlijk tijdens de koude wintermaanden!

Wil je van een plafondmontage gebruik maken? Let er dan wel op dat de infrarood panelen minimaal 60 centimeter van een directe waterbron verwijderd zijn. Anders kunnen de panelen onverhoopt schade oplopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *