Stappenplan voor de aanschaf van een zonnescherm

Stappenplan voor de aanschaf van een zonnescherm

Wordt het ‘s zomers wel erg warm op jouw terras? Dan is het plaatsen van een zonnescherm een goed idee! Weet je niet waar je moet beginnen? Dan is onderstaand stappenplan in het leven geroepen voor jou!

1. Bepaal de afmetingen

De eerste stap is het vaststellen van de gewenste oppervlakte die het scherm dient te overspannen. In de wereld van zonneschermen wordt gesproken van breedte en uitval. Houd bij het vaststellen van de breedte ook rekening met de ruimte op de gevel. Belangrijk is dat er geen obstakels zijn op de plek waar het scherm komt te hangen. Op basis van de gewenste afmetingen zullen er mogelijkerwijs al een aantal schermen afvallen. Bij onlinezonneschermen.nl zie je bij de categorie knikarmschermen al een duidelijk overzicht van de mogelijke breedte- en uitvalmaten per scherm.

2. Budget of topmerk?

De volgende stap is om een producent te kiezen. Gerenommeerde merken in de zonweringbranche zijn Verano en Luxaflex. Bieden bieden zonneschermen van topkwaliteit aan. Vaak kiezen mensen die al raambekleding van Luxaflex hebben tevens voor een zonnescherm van dit merk en vice versa. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor budget zonneschermen die onder het eigen label worden uitgevoerd. ‘Solano Knikarmscherm budget’ bijvoorbeeld. Ook deze schermen zijn van uitstekende kwaliteit. De reden om tóch voor een Luxaflex of Verano scherm te kiezen, is de naamsbekendheid. Een bekende naam wordt vaak met betrouwbaarheid geassocieerd.

Solano Knikarmscherm

3. Kleur bekennen

Vervolgens is het tijd om kleuren te kiezen. Voor het doek is de keuze reuze! Ga je voor een effen kleur? Of kies je een dessin met strepen? Ook voor de omkasting heb je meerdere keuzes. De meest voorkomende opties zijn crèmewit, technisch zilver en antraciet. Meestal wordt gekozen voor een kleur die zoveel mogelijk overeenkomt met de kozijnen. Bij sommige schermen heb je ook de keuze uit een gladde afwerking of structuurlak. Hoe prijziger het scherm, hoe ruimer de keuze. 

4. Handbediend of elektrisch?

Tot slot kies je nog voor handbediende of elektrische bediening. Sommige schermen worden automatisch met elektrische bediening geleverd. Wil je graag een elektrisch zonnescherm? Dan kan je vervolgens nog kiezen voor een schakelaar aan de muur of een afstandsbediening. Het voordeel van een afstandsbediening is dat je het zonnescherm ook buiten kan bedienen. Zat je aanvankelijk lekker in de zon, maar begint het toch een beetje te warm te worden? Dan zal je met een schakelaar eerst naar binnen moeten lopen om je zonnescherm uit te laten rollen. Het nadeel van een afstandsbediening is dat je af en toe de batterijen dient te vervangen. Met een schakelaar hoeft dit niet. Deze zit immers aangesloten op de netstroom.

  1. Accessoires

Tot slot heb je nog de optie om je zonnescherm van een aantal handige accessoires te voorzien. Een zon- en windsensor bijvoorbeeld. Dit zorgt ervoor dat je zonnescherm automatisch in- en uitrolt bij bepaalde zon- en Wil je jouw zonnescherm graag aansluiten op je smart home? Dan heb je een Somfy Connexoon of Tahoma box nodig. Ook deze kan je optioneel bij bestellen.

Hopelijk heb je na het doornemen van dit stappenplan jouw ideale zonnescherm kunnen samenstellen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *