De voor- en nadelen van een loungebank op een rijtje

De voor- en nadelen van een loungebank op een rijtje

Elk type bank beschikt over unieke eigenschappen, zoals ontwerp, formaat en aantal zitplaatsen, zo ook een loungebank. Als je van plan bent om een loungebank te kopen, is het handig om daar de voordelen en nadelen van te weten. Loungebanken zijn populair en niet in de laatste plaats vanwege het comfort om optimaal te relaxen. Ontdek hier zowel de voordelen als de nadelen, zodat je tot de beste keuze komt.

Comfortabel liggen en lekker hangen

Een van de grote voordelen van een loungebank is dat je lekker kan hangen en languit kan liggen op de bank. De loungebank heeft in een hoek een verlengd deel dat haaks op de bank staat en waar geen sprake is van een rugleuning. Deze plek is speciaal gecreëerd om languit te liggen. Dat kan uiteraard ook nog aan de andere zijde, zodat een loungebank eveneens ideaal is om met zijn tweeën op te liggen. Zijn er meer personen aanwezig dan is er genoeg ruimte om te zitten.

Meerdere zitplaatsen

Een loungebank voorziet in meerdere zitplaatsen met ruimte tot wel vier of vijf personen. Het verlengde deel is namelijk ook als een zitplaats te gebruiken, maar dan zonder rugleuning. Een loungebank is voor een gemiddelde gezinsgrootte perfect en dan zijn er niet eens extra zitmeubels nodig. Dat kan natuurlijk wel om extra zitruimte beschikbaar te hebben als het huis vol visite stroomt.

Meerdere zitplaatsen

Neemt extra ruimte in beslag

Naast de voordelen van loungebanken zijn er ook nadelen. Dat is bijvoorbeeld dat een loungebank meer ruimte in beslag neemt dan een recht bankstel. Dat heeft met het verlengde deel aan een van de uiteinden te maken. Dat maakt een loungebank wellicht minder geschikt om in een hele kleine woonkamer te plaatsen.

Stof of leer?

Het is een voordeel dat loungebanken in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar zijn bij Seats and Sofas. Toch zijn er wat dat betreft ook weer voordelen en nadelen te onderscheiden als het om de bekleding gaat. Een leren loungebank is handig als je huisdieren of kinderen hebt, omdat de kans op vlekken minder groot is. Katoenen bekleding heeft als nadeel sneller te verkleuren als de zon vaak de kamer in schijnt. De verscheidenheid aan kleuren levert overigens ook voordelen en nadelen op. Een voordeel is dat je een ruime keuze hebt. Een nadeel is dat je misschien een te opvallende kleur kiest die je misschien over een jaar helemaal niet echt mooi meer vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *