musa

Musa

De Musa is een bekende plant onder de plantenliefhebbers en interieurdesigners. De plant staat beter bekend als de bananenplant. De plant heeft grote bladeren met een frisgroene kleur, waarmee je de tropen in huis haalt. De bananenplant is verkrijgbaar in een aantal soorten. Hieronder worden een aantal planten van de Musa collectie uitgelicht en wie weet heb jij binnenkort de bananenplant in jouw huis staan.

Musa sikkimensis

Deze plant komt oorspronkelijk uit de berggebieden bij de Himalaya. De plant heeft de bijnaam Red Tiger. Deze bijnam heeft de plant te danken aan haar rode strepen op de bladeren. In Nederland is deze bananenplant ook wel bekend als de darjeeling Banaan. De plant heeft een hoge winterhardheid en kan daardoor prima in de buitenlucht worden geplaatst. De bladeren zijn aan de robuuste kant, waardoor ze niet snel zullen scheuren door de wind. De plant blijft dus een lange tijd mooi.

Musa basjoo

Deze plant staat ook wel bekend als de Japanse vezelbanaan. De plant is een echt tuinplant voor in jouw tuin. In Japan worden de sterke vezels van de bananenplant gebruikt om bijvoorbeeld boeken mee te binden. Zoals je net hebt gelezen is de Musa sikkemensis een winterharde plant. De Musa basjoo is de meeste winterharde plant van de Musa bananenplanten. De grote bladeren van de plant geven een tropische tint aan jouw tuin en zorgen ten slotte voor beschutting.

Musa laterita

Deze plant staat beter bekend als de bronzen banaan. De plant wordt uitbreid met donkerrode bloemen en de bladeren zijn smal en lang. De bladeren blijven over het algemeen rechtop staan, waardoor de plant niet extreem veel ruimte in beslag neemt. Op deze manier is de plant ideaal voor het terras of op het balkon

Koop jouw Musa plant

MyPalmShop biedt een breed assortiment Musaplanten aan. Wil jij graag een bananenplant in of rondom jouw huis? Bekijk dan het brede assortiment. Het is een ruim aanbod, dus we snappen als je door de bomen het bos niet meer ziet. We helpen je graag bij het maken van een keuze en vertellen je graag mee over het onderhoud en de verzorging. Op deze manier kan je lang genieten van de bananenplant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *