Zo bereid jij je kindje voor op de basisschool!

Zo bereid jij je kindje voor op de basisschool!

Je kindje voor het eerst naar de basisschool sturen is toch een flinke mijlpaal. Een nieuwe plek, nieuwe kindjes en een nieuwe juf of meester, dat is niet alleen voor jou spannend maar ook zeker voor je kindje. Als het zover is komt er een heleboel op je af, alles is nieuw en wennen. Je wilt alles natuurlijk zo goed mogelijk doen voor je kleintje en daarom hebben wij vast wat tips voor je op een rijtje gezet!

Bereid je kindje mentaal voor

Je kunt je kindje natuurlijk vooraf al mentaal voorbereiden op wat er gaat komen. Als de grote dag dan aanbreekt weet je kleintje al een beetje wat er gaat gebeuren. Het is wel belangrijk dat je het lekker luchtig houdt en er geen big deal van maakt, want anders kun je er voor zorgen dat er spanning wordt gecreëerd en dat je kindje er tegenop gaat zien. Heb het bijvoorbeeld vast over wat er op school geleerd wordt en hoe de juf heet. Ook zijn er veel boekjes te vinden die gaan over de eerste schooldag. Je bereidt je kindje dat goed voor op wat er kan komen en je kunt er dan met hem of haar over praten.

Praktische zaken waar je vast aan kunt denken

Als jouw kindje voor het eerst naar de basisschool gaat is het ook handig om naast mentale voorbereiding, ook voorbereid te zijn op wat praktische zaken. Een goed voorbeeld hiervan is zelfstandig naar de wc gaan. Het is geen probleem als dit nog niet helemaal onder de knie is. Dat is juist een leerproces waar ze op de basisschool nog mee bezig kunnen zijn. Zo kunnen sommige kindjes al zelfstandig de billen afvegen, en duurt dat bij andere kindjes nog wat langer. Vertel je kindje dat het oké is en dat ongelukjes kunnen gebeuren. Toch is het slim om een extra schone onderbroek en eventueel schone broek in de tas van je kleintje te stoppen.

Schoolspullen om mee te geven

Bij een nieuw hoofdstuk horen ook nieuwe spullen, zo ook bij de eerste keer naar de basisschool gaan. Het leukste is om dit samen met je kindje uit te zoeken, zo kijkt hij of zij er waarschijnlijk ook naar uit om die spulletjes te gaan gebruiken. Een aantal dingen waar je vast aan kan denken zijn en rugzakje, en gymtasje en gymkleren, spullen voor tijdens de pauze. Broodtrommeltjes en mepal bekers met naam mogen zeker niet ontbreken! Bij Mymepal kun je deze helemaal laten customizen. Zo weet je kindje altijd welke broodtrommel en drinkbeker van hem of haar is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *