elektrobode

Hoe stem je schakelmateriaal en het interieur goed op elkaar af?

Schakelmateriaal is tegenwoordig veelzijdiger dan ooit. Waar je vroeger niet veel keuze had uit stopcontacten, lichtschakelaars en dimmers, zie je tegenwoordig dat het aanbod zó groot is dat de consument er zelfs door overweldigd raakt. Kies je voor schakelmateriaal van schneider electric merten d-life, dan sta je direct voor enorm veel verschillende keuzes. Toch onderschat men nog al te vaak de invloed van goed schakelmateriaal op het interieur. Door het schakelmateriaal geheel op jouw interieur af te stemmen, zorg je voor meer sfeer en is de ruimte ook nog eens een stuk praktischer.

Maar hoe zorg je er nu voor dat het schakelmateriaal geheel op jouw interieur is afgestemd? In dit artikel geven we enkele tips om jouw interieur niet alleen gezelliger, maar ook nog eens een stuk praktischer en veiliger te maken.

Hoe belangrijk is schakelmateriaal nu écht?

Schakelmateriaal is duidelijk onmisbaar in iedere woning. Heb je wel eens een woning in Nederland zonder stopcontacten, lichtschakelaars en/of dimmers gezien? De kans is heel klein dat je hier een positief antwoord op kunt geven. Schakelmateriaal hoort bij een woning en is vaak één van de eerste dingen die aan een nieuwbouwwoning wordt toegevoegd. Toch wordt de waarde ervan nog vaak onderschat.

Het is belangrijk om te beseffen dat schakelmateriaal heel veel gezichten kent. Bovendien bestaat het uit meerdere onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan contactdozen. Dit is de basis van het schakelmateriaal en een verzamelnaam voor alle weggewerkte onderdelen in huis waar een energiebron op kan worden aangesloten. Een mogelijke wandcontactdoos is dan ook zo simpel als het stopcontact.

Naast de wandcontactdoos beschik je uiteraard ook nog over de schakelaar. Deze is nodig om het licht aan- en uit te schakelen. Zonder schakelaar heb je niets aan het schakelmateriaal. Vervolgens is er dan ook nog de afdekplaat. Deze wordt over alle verschillende onderdelen geplaatst, zodat dit onzichtbaar blijft voor het blote oog. Deze afdekplaat bepaalt dus ook voor een groot deel de uitstraling van de schakelaar, stopcontact of dimmer.

Extra opties

Per type schakelmateriaal kun je ook nog eens een aantal extra opties toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan kinderbeveiliging. Dit is handig in gezinnen met zeer jonge kinderen. Zo wordt voorkomen dat kindjes met hun vingers in het stopcontact gaan zitten en er zo mogelijk gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Ook is het bij sommige stopcontacten mogelijk om een extra usb-aansluiting te monteren. Handig voor het direct opladen van je smartphone of andere apparaten.

Hoe te combineren met jouw interieur?

Schakelmateriaal speelt een ontzettend grote rol in iedere woning. Daar komt ook nog eens bij dat ze relatief goed zichtbaar zijn in huis. Je wil geen gele afdekplaat op een witte muur hebben. Dat zou de uitstraling van het interieur enorm verstoren. Gelukkig is schakelmateriaal tegenwoordig in heel veel verschillende kleuren, materialen en stijlen verkrijgbaar. Hierdoor kun je ze geheel naar wens aanpassen en ervoor zorgen dat ze precies aansluiten op de rest van het interieur. Kies voor ronde vormen of juist strak om jouw interieurstijl uiteindelijk nog beter uit te laten komen.

Infrarode verwarming in de badkamer, hoe werkt dat?

De badkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte in huis. Anno 2021 wordt hier steeds meer aandacht aan geschonken. Alles om een ultiem rustmomentje in de drukte van de alledaagse dag te creëren. Hoewel er hierbij enorm veel in nieuw sanitair en moderne badkamermeubels wordt geïnvesteerd, is er één ding wat nog altijd vaak vergeten lijkt te worden: de verwarming. En dat terwijl de badkamer vaak ook nog eens tot één van de koudste ruimtes in huis behoort. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. En dan niet zomaar met een gewone vorm van verwarming. Nee, infrarood verwarming badkamer is tegenwoordig helemaal in. En wij leggen je uit waarom!

Verschillende mogelijkheden op een rij

Er is niet maar één type infrarood verwarming in de badkamer mogelijk. Wanneer je voor deze innovatieve manier van verwarmen kiest, dan beschik je over talloze verschillende mogelijkheden. De meest bekende varianten zijn de infrarode handdoekradiator, maar ook de infrarood spiegelpaneel. Ieder soort beschikt over zijn eigen voor- en nadelen. Daarom is het geheel aan jou waar je uiteindelijk voor kiest. Om je toch een beetje op weg te helpen, hebben we de voor- en nadelen van elk soort op een rijtje gezet.

  • Infrarood panelen voor de handdoeken worden uiteraard vooral gebruikt voor het drogen en voorverwarmen van de handdoeken. Dat is echter niet hun enige functie. Ook wanneer er geen handdoeken gedroogd worden, geeft de radiator namelijk heerlijke warme stralen warmte af. Hierdoor blijft de badkamer goed op temperatuur. Bovendien worden ze ook nog eens gekenmerkt door hun prachtige design. Hierdoor zijn infrarood panelen een ware lust voor het oog én ook nog eens super praktisch.
  • Een infrarood spiegelpaneel is meer dan praktisch in de badkamer. Iedereen kent het wel. Je hebt net een tijd onder de douche gestaan en wil vervolgens je haar doen en de spiegel is beslagen. Ontzettend vervelend. Vervolgens sta je deze maar weer met je hand een beetje droog te wrijven, maar hierdoor ontstaan er alleen maar vegen en kun je de spiegel nog steeds voorlopig niet goed gebruiken. Met een infrarood spiegelpaneel is dit voortaan verleden tijd. De infrarood verwarming zorgt ervoor dat de spiegel nooit meer kan beslaan. Bovendien geeft het ook nog eens de nodige warmte. Iets wat vooral in de vroege ochtend heel prettig is.

Plafondmontage

Naast de meest gebruikte infrarode verwarmingssoorten in de badkamer, zijn er ook enkele types die minder vaak worden toegepast. Toch zijn ook deze heel functioneel. Er wordt simpelweg minder over gesproken. Wist je bijvoorbeeld dat het mogelijk is om infrarood panelen aan het plafond te monteren? Het voordeel van een plafondmontage is dat de wanden en de vloer van de badkamer hierdoor altijd lekker warm aanvoelen. Hierdoor krijg je bijna het idee van vloerverwarming. Heerlijk tijdens de koude wintermaanden!

Wil je van een plafondmontage gebruik maken? Let er dan wel op dat de infrarood panelen minimaal 60 centimeter van een directe waterbron verwijderd zijn. Anders kunnen de panelen onverhoopt schade oplopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *