beste houten vloer

Zo kies je de beste houten vloer

Wil je een houten vloer leggen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is dat vrij begrijpelijk. Er zijn ook zoveel mogelijkheden met de talloze varianten die beschikbaar zijn. Een ding is echter zeker. De kans op succes is bij een houten vloer erg groot. Want met een houten vloer is de basis van je huis al perfect. Wil je weten hoe je nu de beste houten vloer uitkiest? Lees dan vooral even verder.

Deze houten vloer past het beste bij je kamer

Het voordeel van een houten vloer is dat je het kunt combineren met veel decoratiestijlen. Echter dien je de kleurkeuze van het hout wel aan te passen op een aantal factoren. Zo kun je witte en lichtgrijze houten vloeren heel goed in kleinere ruimtes plaatsen. Deze kleuren zullen namelijk meer ruimte creëren.

Warme, honingkleurige houten vloeren zijn ideaal voor een grote, open ruimte waar je veel tijd doorbrengt. Het zal namelijk vuil verbergen en geeft een gezellige uitstraling. Tenslotte kun je donkere houten vloeren gebruiken bij een industriële stijl. Mocht je niet zeker zijn van de stijl die goed bij jou past. Dan is het slim om hier deskundig advies voor in te winnen. Je kunt bijvoorbeeld een houten vloer van Floorsite.nl aanschaffen. Zij kunnen je voorzien van advies om de vloer te kiezen die het beste bij je past.

Zo kies je de beste houten vloer

Breedte en lengte van de vloeren

Kies je voor smalle vloerplanken of brede? Korte of lange? Smalle planken zullen er traditioneler uitzien dan brede. Maar parketplanken welke al vrij lang gebruikt worden, zijn tegenwoordig ook een trend voor moderne ruimtes. Bredere, langere planken zullen kleinere kamers groter laten aanvoelen. Terwijl je bij een grotere ruimte mogelijk betere dunne, korte planken kunt gebruiken.

De meest duurzame vloeren

Hardhout is het meest duurzame houtsoort. Denk hierbij aan esdoorn of eikenhout. Deze zijn hierdoor een goede keuze bij een druk huishouden. Echter zijn ze ook de duurdere houtsoorten. Is je budget beperkt? Ga dan voor een zachtere houtsoort. Hierbij zullen er eerder krassen ontstaan. Maar deze kun je prima herstellen mocht je hier veel last van krijgen.

Houten vloer aanleggen

Maar hoe leg je nu een houten vloer aan? Dit hangt af van het type vloer. Zo kun je duurdere vloeren beter door een professional laten aanleggen. Maar goedkopere versies zoals laminaat kun je ook zelf aanleggen. Indien je natuurlijk een beetje handig bent. Zo kun je laminaat vaak eenvoudig aan elkaar klikken. Zo heb je weinig vaardigheden nodig. Een goede leverancier zal je altijd goed instrueren over hoe je de vloer het beste kunt aanleggen.

Onderhoud van houten vloeren

Je kunt een houten vloer vrij eenvoudig reinigen. Zo kun je het wekelijks schoonmaken met een zachte, vochtige dweil. Vermijd echter schoonmaakmiddelen die resten achterlaten. Hoe harder het hout, hoe minder het beschadigd zal raken. Je kunt parket en massief hout opnieuw schuren en afwerken zodat het er weer als nieuw uitziet.

Hopelijk ben je naar het lezen van dit artikel beter in staat om een goede keuze te maken voor een houten vloer. Laat je niet afschrikken door al de opties die beschikbaar zijn. Maak een lijstje met jouw situatie, aan de hand van dit artikel. Schrijf al je eisen op zodat je precies weet wat je nodig hebt. We raden je ook absoluut aan om advies in te schakelen van een expert. Wanneer je weinig verstand van zaken hebt kan het heel moeilijk zijn om een goede keuze te maken. En deskundig advies kan ervoor zorgen dat je nét een betere keuze kan maken. En dit kan op termijn voor problemen voorkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *