Het buitenleven is de ultieme woonaanbeveling

Het buitenleven is de ultieme woonaanbeveling

Een frisse neus halen, even lekker buiten zijn. Genieten van het voorjaarszonnetje, of lekker alle zorgen laten wegwaaien. Het buitenleven is voor iedereen goed. Daarom wordt er steeds vaker gekozen om de woonomgeving te koppelen aan het buitenleven. Als een woning zo ingericht wordt dat de tuin onderdeel is van de woning, dan vergroot je niet alleen je leefruimte, je zorgt er ook voor dat wonen en het buiten zijn één worden. Je hoeft dan niet alleen maar gebruik te maken van je tuin als het zonnig en warm is, maar ook in de wintermaanden is het er mogelijk om heerlijk genieten. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw woning op een praktische manier verbonden wordt met de aanliggende tuin? Daar zijn meerdere opties voor. Wij noemen er hieronder een aantal.

Hoe zorg je ervoor dat woning en tuin één worden

Het verbinden van je woning aan je tuin kun je op vele manieren doen. Er kan gekozen worden voor een glazen schuifwand waarmee je vanuit de woonkamer de tuin in loopt. Deze zet je met lekker weer open waardoor je binnen en buiten één laat worden. Als het minder warm is heb je in ieder geval een heerlijke open kijk naar je mooie winterse tuin. Het plaatsen van een veranda of een serre, is ook mogelijk. Maar de meest gekozen oplossing is toch wel de terras overkapping. Een degelijke, mooie, stevige en goed gebouwde overkapping over je terras of een gedeelte van de tuin verrijkt je wooncomfort aanzienlijk. Ook als er geen zonnig warm weer is kun je op deze manier genieten van je tuin en het buitenzijn.

Een terras overkapping in alle soorten en maten

Een terras overkapping kan gebouwd worden in alle maten. Heb jij geen grote tuin dan is het toch mogelijk om een terras overkapping te laten plaatsen. Zo’n overkapping kan ook van allerlei soorten materialen gebouwd worden. Bij Tuinmaximaal zijn we ervan overtuigd dat een combinatie van 6036-T6 aluminium met een gegalvaniseerde gootstrip de sterkste en duurzaamste oplossing is. Dit aluminium frame, dat in meerdere kleuren verkrijgbaar is, wordt gecombineerd met een helder of mat licht doorlatend Polycarbonaat dak. Het daktype dat je kiest is afhankelijk van de hoeveel licht die je wilt laten doorlaten via het dak. Het is ook mogelijk om zonwering te laten verwerken in het polycarbonaat dak van je terras overkapping. Hierdoor kun je eenvoudig een koele zitplaats creëren tijdens de hetere zomerse dagen. Uiteraard zorgt de terras overkapping met zonwering er ook voor dat de temperatuur in de woning minder snel oploopt. Dit komt omdat de zon niet meer volop in het huis schijnt maar tegengehouden wordt door de zonwering in de overkapping.

Terras overkapping bouwpakket of volledig laten plaatsen

Ben je zelf handig, dan is het mogelijk om een terras overkapping als bouwpakket te laten afleveren. Natuurlijk ontvang je er een handige montagehandleiding bij. Je kunt dan je eigen overkapping plaatsen. Wil je liever een all-in service dan is dat uiteraard ook mogelijk. De terras overkapping wordt door een professioneel team voor je geplaatst zodat jij totaal geen omkijken meer hebt naar dit bouwproject. Je hoeft na de hand alleen je nieuwe tuinkamer gezellig in te richten om daarna heerlijk te genieten van je groter geworden woonomgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *