Herfst

Zo breng je de ultieme herfst-sfeer in eigen huis!

De herfst is al weer een poosje in volle gang. De bladeren vallen van de bomen, de temperaturen dalen en de zon laat zich steeds minder vaak zien. Hoewel de zomerliefhebbers hier wellicht minder naar uit zullen kijken, zijn er ook heel veel Nederlanders waarvan de herfst het favoriete seizoen is. En dat is ook niet zo vreemd, want de temperaturen zijn in dit seizoen niet te koud en niet te warm en de dagen kunnen zowel heerlijk zonnig als lekker onstuimig zijn. Die afwisseling maakt de herfst ontzettend aantrekkelijk.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het sfeertje wat hierbij komt kijken. Mensen kijken reikhalzend uit naar het moment dat ze weer met een warme plaid, dampende kop chocolademelk en zak pepernoten naar hun favoriete series kunnen kijken. Met op de achtergrond het gerommel van de wind en de regen die op de ramen klettert. Open haard aan, fijne sfeer in huis en genieten maar. Hoewel, daar moet je natuurlijk wel wat voor doen. Maar hoe creëer je nu een ultieme warm en gezellig herfst huis? Wij geven enkele tips!

Nieuwe sierkussens

Sierkussens mogen niet ontbreken om die prachtige warme uitstraling in huis te creëren. Bekijk daarom snel het aanbod van zusss en ontdek of er kussentjes en andere accessoires zijn om jouw woning mee te verrijken. Heb je al sierkussens in huis? Dan kan je er ook voor kiezen om enkel de hoezen te veranderen. Zo ben je goedkoper uit, maar geniet je wel direct van een geheel nieuwe sfeer. Kies in de zomer voor luchtige materialen en lichte kleuren. In de herfst kan je uitpakken met prachtige gebreide stoffen in warme tinten. Kleuren met een warme gloed en heerlijke zachte materialen om je tegen aan te nestelen. Laat de winter maar beginnen.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting mag natuurlijk niet ontbreken in de herfst. Zeker niet nu de dagen steeds korter worden. Rond het avondeten begint de zon al onder te gaan en is het al noodzakelijk om de lampen in huis aan te zetten. En die felle lampen boven de woonkamer zijn nou niet echt sfeerverhogend. Kies daarom bij voorkeur voor fijne sfeerverlichting. Denk hierbij aan dimbare lampen, maar ook aan kaarsjes en theelichten. Plaats een aantal kaarsen in verschillende hoogtes op een plateau of koop een mooie kandelaar. Het gebruik van kaarsjes is een prima manier om meer sfeer in huis te creëren.

Vloerkleed

Ligt er bij jou in hui al een mooi vloerkleedje? Nee? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Want een zacht vloerkleed is onmisbaar om je heerlijk op te nestelen voor de open haard of om simpelweg je voeten aan te warmen tijdens een koude herfstdag. Je kunt ook kiezen voor een velletje of vachtje die je over de bank of enkele stoelen drapeert. Dat geeft een sfeervolle uitstraling, waardoor de woonkamer nog uitnodigender wordt om in te verblijven. Ga je zitten op de bank? Leg dan het velletje bij je voeten. Zo zijn koude voeten ook nog eens voorgoed verleden tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *