Waarom vloeronderhoud zo belangrijk is

Waarom vloeronderhoud zo belangrijk is

Of je nu laminaat in huis hebt, tapijt of een echte houten vloer, onderhoud aan je vloer is essentieel als je er lang van wilt genieten. Maar hoe pak je dat aan? Met deze handige tips houd je elke vloer in huis in topconditie. Zo geniet je volop van je woning en blijft je woning op waarde. Wil je je huis binnenkort verkopen en zijn je vloeren wel aan een onderhoudsbeurt toe? Dan zijn deze tips ook zeker de moeite waard.

Parketvloer

Geen enkele parketvloer is hetzelfde. Daarom is het slim eerst na te gaan welke behandeling jouw vloer nodig heeft voor je ermee aan de slag gaat. Ga niet zomaar schuren, waxen of lakken. Daarnaast is het soort hout waarvan de vloer gemaakt is van belang. Als je niet zeker bent over de behandeling die jouw vloer jaarlijks nodig heeft, raadpleeg dan een vloerexpert. Je dient in elk geval jaarlijks groot onderhoud aan je vloer te plegen, zoals het opnieuw lakken of de vloer in de was zetten. Daarnaast is het essentieel dat je je vloer dagelijks schoonhoudt, het liefst met een zachte vloerwisser. En denk eraan al je meubels te voorzien van vilt. Je schuift je eetkamerstoelen dan met een gerust hart aan, zonder krassen te maken in de vloer. Dit is overigens ook aan te raden bij een vloer van laminaat.

Tapijt reinigen

Niet iedereen houdt van tapijt, maar niemand wil tapijt waar vlekken in zitten. Ook al ben je voorzichtig, er kunnen soms vlekken komen in tapijt in je woon- of slaapkamer. Gelukkig kun je zelf heel goed proberen om die vlekken eruit te krijgen. Dat doe je bijvoorbeeld met azijn en citroensap als er een vlek in licht tapijt zit. Azijn en citroen hebben een blekend effect waardoor de vlek lichter wordt of geheel verdwijnt. Je kunt je vlek ook te lijf gaan met geconcentreerd wasmiddel. Lukt dat niet? Dan zul je je tapijt moeten vervangen of professioneel moeten laten reinigen.

Garagevloer

Veel mensen denken niet aan de vloer in de garage, maar ook die heeft af en toe wat liefde en aandacht nodig. Vlekken in beton haal je er niet meer uit, maar je kunt je garagevloer wel laten coaten. Hiermee voorkom je dat vetten en verf in je vloer trekken. Zo kun je ongestoord werken met shell smeermiddel, hydrauliek olie van olieonline.nl of motorolie 5w40 en compressor olie. Mors je toch smeermiddelen tijdens je klus in de garage? Dan veeg je die zo weer op als je een gecoate vloer aan hebt laten brengen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *