Welke vloerkleed materialen zijn er

Welke vloerkleed materialen zijn er?

Vloerkleden zijn er in alle vormen en maten. Alle kleuren en patronen die je kunt bedenken zijn waarschijnlijk te verkrijgen op een vloerkleed. Een andere belangrijke factor is het materiaal van het vloerkleed. Voor verschillende huizen zijn andere materialen voor vloerkleden het beste. Misschien ben je allergisch voor bepaald materiaal of heb je liever materiaal dat minder stof opvangt. Materialen van vloerkleden verschillen in meerdere opzichten: zachtheid, hoogte, hoe het gemaakt wordt, ect. De vloerkleden van Webkarpet zijn bijvoorveeld al in meerdere materialen verkrijgbaar. In deze blog zal ik daarom de meest populaire materialen bespreken.

Vezel vloerkleden

Als eerste zijn tegenwoordig vezel vloerkleden populair. Binnen in vezel heb je meerdere soorten zoals katoen of jute. De meest gebruikte vorm van vezel voor vloerkleden is echter sisal. Sisal is een materiaal dat wordt gemaakt van tropische planten. Andere voorwerpen waar sisal voor wordt gebruikt zijn bijvoorbeeld touw of borstels. Je kunt je dus voorstellen dat een vloerkleed gemaakt van sisal niet heel zacht aanvoelt. Sisal vloerkleden zijn inderdaad wat ruwer dan andere vloerkleden, maar ze hebben een heel natuurlijke uitstraling. De meeste sisal vloerkleden komen dan ook in natuurlijk kleuren, zoals bruin of beige. Daarnaast is een sisal vloerkleed niet heel dik en kan het makkelijk onder meubels geplaatst worden.

Wollen vloerkleden

Wol is een materiaal dat we waarschijnlijk allemaal wel kennen. Het is ook een populaire keuze voor het materiaal van vloerkleden. Het geeft een zacht en warme uitstraling aan je interieur. In tegenstelling tot sisal vloerkleden zijn wollen vloerkleden is allerlei kleuren beschikbaar. Daarnaast voelt wol heel zacht aan. Het is namelijk gemaakt van de haren van dieren. Het meest bekende dier waar wol vandaan komt is de schaap. Wol wordt door de zachtheid vaak gebruikt voor bijvoorbeeld kleding. Zeker met kleine kinderen is het verstandig om een wollen vloerkleed te nemen. Maar ook als je zelf van zacht houdt is het een goede keuze. Verder voelen wollen vloerkleden in de winter lekker warm aan de voeten.

Polyester

Wat tegenwoordig misschien wel het meest gebruikt wordt is Polyester. Dit is een zachter materiaal, maar het is wel heel duurzaam materiaal dat lang mee gaat. Waar wollen vloerkleden en sisal vloerkleden vaak dun zijn, kunnen polyester vloerkleden ook dikker en hoger zijn. Hoogpolige vloerkleden zijn bijvoorbeeld gemaakt van polyester. Vloerkleden gemaakt van polyester zijn dus in verschillende hoogtes beschikbaar. Daarnaast zijn polyester vloerkleden in vele kleuren te krijgen. Zowel meer natuurlijk kleuren als hele felle kleuren. Hierdoor staan ze heel fris bij je interieur. Mocht je dus opzoek zijn naar een vloerkleed dat echt de aandacht trekt dan kun je het beste kiezen voor een polyester vloerkleed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *