Waarom mensen vlees van de boer halen

Waarom mensen vlees van de boer halen

Mensen gaan Vlees van de boer halen om verschillende redenen. De prijs van het vlees is nagenoeg hetzelfde of net iets duurder als in de supermarkt. Maar de smaak van dit product is ongekend lekker. Dit komt omdat het geen dagen in de opslag ligt voor het aankomt bij de klant. Vaak laten boeren hun vlees snijden door de slager. Ook zorgt het voor een kortere voedselketen. Zo bespaar je heel veel CO2 die anders verloren gaat met het transport. Voor een duurzame wereld zullen we veel dingen moeten aanpassen. Dit is dan ook een goed alternatief en je komt nog eens ergens. Vaak kun je de dieren ook bewonderen op de boerderij. Zo weet je dat de dieren ook nog eens prettig leven hebben. Samen kunnen wij zorgen voor een beter milieu en een betere toekomst voor onze kinderen of kleinkinderen.

De biologische boerderij

Je kunt op het internet de  Biologische boerderij eisen lezen. Wanneer je ze  gelezen hebt kun je dit ook gaan controleren bij de boer. De meeste boeren hebben dan ook een biologische boerderij. Op deze manier krijgen zij een eerlijke prijs voor hun werk en wordt er ook aan de leefomgeving van de dieren gedacht. Daarnaast kan je hier vaak ook seizoensproducten kopen. Hierdoor heb je dus altijd afwisseling in het eten. Vaak laten deze boeren hun eigen vee slachten op het moment dat dit nodig is. Dit vlees is dus veel verser als in de winkel. Soms betaal je hier zelfs minder voor omdat de boer hier beter van kan leven als de uitgeknepen prijzen die hij van supermarkten krijgt. Het is erg  belangrijk dat de CO2 uitstoot verlaagd wordt. Daarom worden er steeds meer boerderijen een boerderijwinkel. Dit zorgt voor een kortere voedselketen.

De keuze maken voor biologisch vlees

Op de biologische boerderij kun je biologisch vlees halen. Hiermee wordt nu zo’n 50 % minder CO2 uitgestoten. In de toekomst verwachten onderzoekers zelfs dat dit op 75% gaat uitkomen. Doordat er steeds meer boerderijen komen die hier aan beginnen wordt de prijs ook goedkoper. Er ontstaat zelfs als het ware een echte run op het vlees. Sommige boeren verkopen het zelfs via het internet. Je kunt de bestelling dan ophalen of het word bij je thuis bezorgd. Steeds mensen vermijden daarom de supermarkt voor het kopen van vlees. En de vicieuze cirkel wordt dus ook op steeds meer plekken doorbroken

Wat jij kunt doen

Door het kopen van biologisch vlees bij je lokaal boer steun je het milieu. Maar daarnaast is het ook een duurzaam product en investeer je het in jouw gemeente of provincie. De boeren krijgen op deze manier de kans om te groeien in hun biologisch assortiment. En zo steunen wij ook weer de toekomstige generatie. Het is voor hen van levensbelang dat wij nu beginnen met omschakelen. Niet alleen voor het milieu maar ook voor het dierenwelzijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *