Trend: Zwarte houten jaloezieën in elke woonruimte

Trend: Zwarte houten jaloezieën in elke woonruimte

Als er iets populair is in de woonbranche, dan is het wel de kleur zwart. Heel begrijpelijk! Zwart is namelijk uiterst veelzijdig. Het is strak, stoer en chique tegelijk. We zien deze trendkleur overal in en om het huis terug. Denk aan zwarte kozijnen, zwarte plinten, zwarte schuttingen en zwarte keukens. Maar ook aan zwarte raambekleding! Vooral zwarte houten jaloezieën zijn enorm in trek. En ze zijn geschikt voor elke woonruimte! Van woonkamer tot badkamer. In dit blog vertellen we waar je per ruimte rekening mee moet houden.

Woonkamer

Zwarte houten jaloezieën zijn echte eyecatchers in je woonkamer. Ook in praktisch opzicht zijn jaloezieën een goede keuze. Ze bieden namelijk veel controle over privacy en lichtinval. Dit omdat je de latjes zowel op en neer kan bewegen als kantelen. Zwarte jaloezieën worden vooral gekozen voor moderne interieurs. Dit vanwege het strakke karakter. Juist daarom kan de zwarte jaloezie ook een goede keuze zijn in landelijke en klassieke interieurs. De moderne touch zorgt ervoor dat het geheel niet te ‘kitsch’ wordt. 

Badkamer en keuken

In eerste instantie denk je misschien dat houten jaloezieën niet geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Een logische gedachte. Water en hout zijn namelijk niet elkaars beste vrienden. Daarom zijn echte houten jaloezieën inderdaad geen goed idee. Gelukkig er een goed alternatief: Houtlook jaloezieën. Deze jaloezieën zijn gemaakt van PVC. Dit materiaal is uitermate goed bestand tegen water en vuil. Zeker wanneer het raam zicht dichtbij een waterbron (de douche of spoelbak bijvoorbeeld) bevindt, zijn PVC jaloezieën een must!

Slaapkamer

Zwarte jaloezieën in de slaapkamer? Doen! Hiermee creëer je namelijk een luxe uitstraling. Voor een extra luxueus effect combineer je ze met overgordijnen. Dit staat niet alleen super chique, maar heeft ook een praktisch aspect. De meeste mensen hebben namelijk een donkere slaapkamer nodig om de slaap te vatten. Met jaloezieën alleen is volledige verduistering helaas niet mogelijk. Er zal altijd een beetje licht tussen de latjes door schijnen. Door de combinatie met verduisterend overgordijnen is dit probleem verholpen.

Dit artikel is geschreven in opdracht van solanowonen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *