Waar moet je op letten bij de aanschaf van een bureau

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een bureau?

Indien je op zoekt bent naar een nieuw bureau dan is het belangrijk om eerst goed te bedenken waarom je een bureau wilt kopen en waar je het voor nodig hebt. Er zijn namelijk erg veel verschillende soorten en maten bureaus beschikbaar, elk geschikt voor een bepaald type persoon of situatie. De ene persoon werkt er bijvoorbeeld maar een aantal uur aan per week terwijl de ander gemiddeld zeven uur per dag aan het bureau werkt. Dit soorten zaken dienen eerst goed bekeken en besproken te worden alvorens er een gegronde keuze kan worden gemaakt welk bureau jij het beste kunt aanschaffen. Wij begrijpen dat het aanschaffen van een nieuw bureau geen dagelijkse bezigheid is en dat het daarom lastig kan zijn om een keuze te maken. Daarom geven wij jou in dit artikel handige zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw bureau.

Een bureau kopen is een aangelegenheid waar goed over nagedacht moet worden.

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waarvoor het bureau gebruikt gaat worden. Wordt er bijvoorbeeld intensief aan gewerkt of dient het gewoon als tafel binnen bijvoorbeeld je slaapkamer?

Dit zijn allemaal vragen die jij jezelf dient te stellen om erachter te komen waarvoor het bureau gebruikt gaat worden.

Indien jij bijvoorbeeld veel moet werken aan een bureau dan is het handig om er één aan te schaffen met een gemiddeld tot groot tafelblad. Op deze manier heb jij altijd voldoende ruimte om al je werk op een overzichtelijke manier te verrichten.

bureau kopen

Vervolgens is het belangrijk om een keuze te maken op het gebied van formaat. Indien je de beschikking hebt over een aparte kantoorruimte dan hoef je hier eigenlijk weinig rekening mee te houden. Veel mensen hebben echter enkel de mogelijkheid om hun bureau in bijvoorbeeld de woonkamer of keuken te kunnen plaatsen. Indien dit het geval is moet er sterk rekening worden gehouden met de beschikbare ruimte om de grootte van het bureau hierop aan te kunnen passen.

Naast de voorgaande zaken is het ook belangrijk om goed te kijken naar de hoogte en de diepte van een bepaald bureau. De hoogte moet natuurlijk worden aangepast op de lengte van de persoon. Het uitvoeren van werkzaamheden aan een te hoog of te laag bureau kan voor irritaties en problemen zorgen. De diepte is belangrijk voor een juiste positie van je benen. Deze moeten voldoende ruimte hebben voor beweging en daarom moet er hierbij goed rekening worden gehouden met de diepte van een bureau. Als laatste moet er rekening worden gehouden met de opbergruimte van het bureau. Indien jij behoefte hebt aan veel opbergruimte voor bijvoorbeeld je studieboeken of ander materiaal is het handig om een bureau met veel opbergruimte aan te schaffen.

Kijk naar de mogelijkheden voor een ergonomische bureaustoel

Een type meubilair wat tegenwoordig erg populair is binnen bedrijven en organisaties is een ergonomische bureaustoel. Bij dit type meubilair wordt er gekeken naar het effect ervan op de gesteldheid van de werknemers. Iemand die bijvoorbeeld een groot gedeelte van de dag zittend doorbrengt heeft een bureaustoel nodig die de juiste ondersteuning biedt. Indien dit niet het geval is dan kan dit langdurige zitten resulteren is lichamelijke klachten voor de werknemer. Dit moet natuurlijke voorkomen worden en ergonomisch meubilair biedt hiervoor de uitkomst.

Het is bij een ergonomische bureaustoel bijvoorbeeld mogelijk om deze tot in de puntjes te verstellen. Op deze manier kan de stoel dus altijd worden aangepast aan het lichaam en de wensen en behoeften van de werknemer zodat hij of zij een gezonde werkhouding heeft.

ergonomische bureaustoel

Een ergonomisch bureau

Wanneer er veel wordt gewerkt aan een bureau dan is het noodzakelijk dat deze is aangepast aan de wensen en behoeften van de werknemer. Hij of zij moet immers aan het bureau werken.

Belangrijk zaken zijn bijvoorbeeld:

  • Verstelbare hoogte van het bureau
  • De juiste grootte van het werkblad
  • De verschillende mogelijkheden om het bureau te kantelen
  • Mogelijkheden om het bureau te draaien

Indien er met de bovenstaande zaken rekening wordt gehouden hoeven werknemers zich geen zorgen te maken over een niet geschikte werkplek en kunnen ze zich volledig focussen op de werkzaamheden. Een tevreden werknemer is namelijk een productieve werknemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *