Tips bij het kiezen van het beste behang

Tips bij het kiezen van het beste behang

Ben je op zoek naar een leuke manier om de muren in jouw woning te stylen? En wil je graag behang toevoegen aan jouw interieur? Dan beschik je vandaag de dag over enorm veel verschillende mogelijkheden. Behang is tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Van fotobehang bestellen tot het behangen met een simpel patroon, werkelijk alles is mogelijk! Hoewel dit brede aanbod natuurlijk ontzettend fijn is omdat je hierdoor je interieur nóg beter kunt stijlen, maakt dit het wel lastiger om een definitieve keuze te maken. Want hoe vind je je weg in deze oerwoud van keuzes? Wij helpen je in dit artikel graag verder op weg!

fotobehang

De juiste kleuren kiezen

Bij het behangen van een muur wil je natuurlijk wel dat de kleuren passen bij de rest van het interieur. Daarom is het ontzettend belangrijk om de juiste kleurkeuzes te maken. De meeste behangsoorten zijn voorzien van een design of patroon, maar er is altijd een duidelijke kleur die de hoofdrol speelt. Zorg ervoor dat deze kleur afgestemd is op de rest van het interieur en ook bij de kleurstelling van de overige muren in de ruimte past.

Het kiezen van de juiste kleur is geen eenvoudig klusje. Wanneer je in de bouwwinkel staat, raak je al snel overweldigd door het aanbod. Bovendien kan de kleur er in de winkel heen anders uitzien dan wanneer je deze op je eigen muur plaatst. Gelukkig is het tegenwoordig in de meeste bouwwinkels mogelijk om een zogenaamde kleurenwaaier mee te nemen. Zo kun je de kleur bij de desbetreffende muur houden en hiermee onderzoeken of het een geschikte keuze zal zijn. Zo kun je een miskoop voorkomen.

 Kies je voor effen of een patroon?

De meeste behangsoorten zijn tegenwoordig voorzien van een patroon of speciaal design. Het is gelukkig ook nog steeds mogelijk om simpelweg voor een effen kleur te kiezen. Maar wat past goed bij jouw woning? Waar moet je op letten?

Voordat je een keuze maakt is het eerst belangrijk om je huidige interieur onder de loep te nemen. Houd rekening met de ruimte waar je het behang gaat gebruiken. Kies niet simpelweg voor een patroon omdat je deze mooi vindt, maar bedenk ook goed hoe deze er op jouw muur uit zal komen te zien.

Wil je het behang aanbrengen in een al drukke ruimte vol accessoires en kleuren? Dan is een effen behang wellicht een verstandigere keuze. Zo zorg je voor voldoende evenwicht in de ruimte en creëer je meer rust. Beschik je echter over een minimalistisch interieur? Dan misstaat een druk patroon zeker niet. Zorg ervoor dat er voldoende balans is in de ruimte om het overzicht en de sfeer te bewaren.

Zelf behangen of uitbesteden?

Laten we eerlijk zijn: behangen is niet voor iedereen weggelegd. Zeker niet in de huidige tijd waarin we vaak sneller naar een verfkwast grijpen. Daardoor is de ervaring met behangen wel een stuk minder geworden. Vraag daarom in de bouwwinkel goed na welke benodigdheden je moet aanschaffen en waar je op moet letten bij het behangen. Zij kunnen jou niet alleen van het nodige advies voorzien, maar ook duidelijk maken dat behangen niet voor iedereen een eenvoudig klusje is.

Heb je twee linkerhanden of totaal geen ervaring met behangen? Dan kan het soms slimmer zijn om de klus uit te besteden. Er is vast wel iemand in je omgeving die al eens eerder behangen heeft. Kijk en help mee, zodat je in de toekomst wellicht wel zelf kunt behangen. Al doende leert men!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *