Waar kun je tractor onderdelen kopen

Waar kun je tractor onderdelen kopen?

Mister Agri is agrarisch expert in Nederland en België. Ze verkopen alles wat nodig is voor landbouw en veeteelt. Zo hebben ze allerlei klemmen en drinkbakken die je kunt gebruiken in de stallen van je dieren. Maar ook zeker tractoronderdelen kunnen niet ontbreken. Dit varieert van giek tot krachtafnemer.  Ze zijn een onderdelen groothandel voor de tractor.

Ook mogen ideale stoelen niet ontbreken. Normaal gesproken brengt u elke dag uren op de tractor door. Daarom is het belangrijk om hier comfortabel te zitten. Boeren investeren hier vaak in in plaats van dure auto’s te kopen. De ideale tractorstoel is luchtgeveerd en zeer comfortabel. Dit is een moeilijke keuze om te maken. Want je moet rekening houden met de bestuurder en bijrijder op de trekker. Je wilt ook dat ze zich op hun gemak voelen. Veel mensen brengen meer dan 8 uur op de tractor door. De stoel is eigenlijk het centrum van de tractor. Een goede tractorstoel is geen overbodige luxe. Als je op een armoedige stoel gaat zitten, word je al snel onwel. De echte boeren kunnen niet zitten wachten en nemen eigenlijk nooit een vrije dag. Er zijn ook basismodellen beschikbaar voor degenen die minder tijd op de tractor doorbrengen en hem meer als hobby gebruiken.

Trekker krachtafnemers

Bij werkzaamheden op het land is de aftakas essentieel. Wilt u landbouwwerktuigen veilig aan de tractor koppelen? Sinds de jaren 50 is een aftakas (een mechanische vorm van PTO of aftakas) de standaardconfiguratie van tractoren. De aftakas  is een universele transmissie met een schuifkoppeling, met aan beide zijden snelkoppelingen, die wordt gebruikt om het vermogen van de trekker/gereedschapshouder naar het werktuig over te brengen. De as verbindt de gereedschapshouder en het gereedschap, en het doel is om het vermogen van de motor naar het gereedschap over te brengen. Bij trekkers kan het aansluitpunt zich aan de achterzijde, voorzijde of zijkant bevinden. Bij oudere tractoren wordt de aftakasaandrijving via een enkele koppeling gelijktijdig met de wielaandrijving gekoppeld. De huidige tractoren hebben een roterende aftakas. Dit betekent dat wanneer de dubbele koppeling wordt losgelaten, de aftakas als eerste wordt aangedreven. De wielen worden pas aangedreven als de koppeling verder wordt losgelaten. Het voordeel is dat het door de aftakas aangedreven werktuig op snelheid is voordat de tractor begint te rijden, en de machine blijft draaien wanneer deze stopt of schakelt. De huidige aftakas en de motor hebben een instelbare overbrengingsverhouding. Onder het optimale vermogen van de motor (meestal is het motortoerental ongeveer 1800 tpm) draait de aftakas met een toerental van 540, 750 of 1000 tpm. Op oudere tractoren is de snelheid niet schakelbaar en soms kan een tweede aftakas (of schakelbare aftakas) worden gebruikt om 2 verschillende snelheden te bereiken. De meeste tractoren (oud en nieuw) schakelen de aftakas mogelijk niet in wanneer de koppeling wordt losgelaten. Vervolgens wordt de aftakas via elektrische besturing onafhankelijk van de koppeling geactiveerd door middel van hendels, knoppen of knoppen in de trekkercabine. Het kan ook worden uitgeschakeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *