Waar is een tafelzeil handig voor?

Waar is een tafelzeil handig voor?

Een tafelzeil is een dunne plastic of vinyl laag die op de tafel wordt gelegd om deze te beschermen tegen vlekken en krassen. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Hierdoor is het niet alleen praktisch, maar ook aantrekkelijk voor het oog. Je interieur krijgt een boost door een tafelzeil te gebruiken. De voordelen van het gebruik van een tafelzeil zijn als volgt:

  1. Het beschermen van meubels

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een tafelzeil is dat het jouw meubels beschermt tegen vlekken en krassen. Dit betekent dat je geen zorgen hoeft te hebben over gemorste drankjes of etensresten die in jouw mooie houten eettafel trekken.

  1. Eenvoudig schoon te maken

Een ander groot voordeel van het gebruik van een tafellaken is dat het eenvoudig schoon te maken is. Je kunt het gewoon afnemen met een vochtige doek om eventuele vlekken te voorkomen. Dit bespaart je tijd en moeite die je anders zou moeten besteden aan het schrobben van jouw eettafel. Let wel op dat je vlekken zoals tomaat, kerrie etc. snel wegveegt met een vochtige doek.

  1. Verlengt de levensduur van meubels

Door het gebruik van een tafelzeil verleng je de levensduur van jouw meubels. Zonder bescherming kunnen tafels na verloop van tijd beschadigd raken door krassen en vlekken. Hierdoor kunnen ze er oud en versleten uit gaan zien. Met een tafelzeil hoef je hier geen zorgen over te hebben. Ben je nog op zoek naar een tafelzeil? Bij hiptafelzeil heb je keuze uit veel verschillende soorten. Van effen kleuren tot de geweldigste printjes!

Kun je tafelzeilen zelf op maat maken?

Ja, het is mogelijk om een tafellaken zelf op maat te maken. Tafelzeil kun je heel gemakkelijk bijsnijden met een stanleymesje. Doe dit liever niet met een schaar. Deze kan namelijk stans plekjes achterlaten als je de schaar dichtknijpt. Dat is zonde wat deze stans plekjes gaan er niet meer uit en zullen dus altijd zichtbaar zijn. Daarom is een stanleymesje aan te raden!

Hoe voorkom je vlekken in je tafelzeil?

Hoewel een tafellaken ontworpen is om jouw eettafel te beschermen tegen vlekken, betekent dit niet dat het onmogelijk is om vlekken in het zeil zelf te krijgen. Hier zijn enkele tips om vlekken in jouw tafelzeil te voorkomen:

  1. Gebruik tafelkleedklemmen

Tafelkleedklemmen zijn kleine clips die je aan de randen van jouw tafelzeil kunt bevestigen om te voorkomen dat deze verschuift of wegwaait. Dit kan helpen om te voorkomen dat er gemorst wordt op het tafelzeil. Een plotselinge verschuiving kan er namelijk voor zorgen dat je drinken sneller omgestoten wordt.

  1. Veeg gemorst eten en drinken onmiddellijk weg

Als er toch gemorst wordt, veeg de vlek dan onmiddellijk weg met een vochtige doek en dep het droog met een schone handdoek. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het is om de vlek eruit te krijgen. Zeker met vlekken die snel intrekken zoals tomaat, kerrie etc.

  1. Vermijd hete pannen en schalen

Plaats geen hete pannen of schalen rechtstreeks op het tafelzeil. Dit kan permanente schade aan het materiaal kan veroorzaken. Leg hier altijd iets van onderzetters onder.

  1. Gebruik placemats

Gebruik placemats onder borden en glazen om krassen op het tafelzeil te voorkomen. Zo weet je zeker dat je lang met je tafelzeil kan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *