Maak je tuin zomerproof met buitentegels.

In de periode dat we volop buiten in de tuin te vinden zijn willen we natuurlijk wel dat onze tuin er zomerproof uitziet. En daar kunnen de leukste tegels natuurlijk niet bij ontbreken. Of je nu een patio, terras of tuinpad hebt, tegels kunnen je buitenruimte omtoveren tot een prachtige plek waar je de gehele zomer wilt doorbrengen. In deze blogpost bekijken we de verschillende manieren hoe je tegels buitenshuis terug kunt laten komen.

Tegels om jouw buitenkeuken compleet te maken.

Tegels plaatsen om je buitenkeuken helemaal compleet te maken is altijd een goed idee. Ga jij voor tijdloos witte tegels voor een klassieke uitstraling, of voel jij meer voor een gedurfd patroon dat echt opvalt? De mogelijkheden zijn eindeloos! Echter, wanneer je ervoor kiest om natuurstenen tegels te plaatsen tegen de achterwand van het aanrecht, is het belangrijk om te onthouden dat je de tegels moet impregneren met een impregneermiddel om ze te beschermen tegen vervuiling. Dit zorgt ervoor dat jouw buitenkeuken er niet alleen prachtig uitziet, maar ook gemakkelijk te onderhouden is.

Ga voor mediterrane sferen met een terras van cementtegels.

Cementtegels, ook wel Portugese tegels genoemd, lenen zich perfect om een terras in de tuin mee aan te leggen. Bij het horen van cementtegels denk je misschien aan saaie grijze tegels, maar niets is minder waar. Ze zijn er in allerlei verschillende kleuren en patronen. Deze tegels zijn de sleutel om van je saaie buitenruimte een levendige, opvallende plek te maken waar je in de zomer geen genoeg van kunt krijgen.

Maak je tuin zomerproof met buitentegels.

Tegels verwerken in je tuintafel:

Wie denkt dat tegels alleen op de vloer of in de keuken kunnen, heeft het mis. Er zijn namelijk nog 101 andere manieren om tegels op een creatieve manier buitenshuis te gebruiken. Een daarvan is om je tuintafel te upgraden door het tafelblad te betegelen met bijvoorbeeld Marokkaanse tegels. Met deze creatieve manier tover je een gewone tafel om tot een waar kunstwerkje. Bekijk verschillende patronen, zoals visgraat, halfsteens of ga helemaal mee met de checkerboard trend van dit moment. 

Maak je tuin zomerproof met buitentegels.

Conclusie:

Door tegels te verwerken in je tuinontwerp kun je een heerlijke buitenplek creëren waar jij de gehele zomer niet uit weg te slaan bent. Van stijlvolle patio’s, kleurrijke tuinpaden tot hippe buitenkeukens, en creatieve tuintafels. Tegels bieden grenzeloze mogelijkheden om van je tuin de ultieme zomer hang-out te maken. Wees niet bang om kleuren, patronen en texturen te mixen om je eigen unieke meesterwerk te creëren. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *