Verschillende soorten studentenhuizen

Verschillende soorten studentenhuizen

Misschien is het bijna zover en ga je bijna uit huis. Wat super spannend en leuk! Maar er zijn heel veel verschillende plekken om uit huis te gaan. Begin maar een beetje met rondkijken en bedenk waar je in terecht zou willen komen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je huisgenoten gewoon leuk zijn en dan maakt het misschien niet eens uit met hoeveel het is, als ze maar lief en gezellig zijn. Of misschien wil je wel echt op jezelf in je eentje zijn. Dat kan ook. We zetten hier wat verschillende opties voor je op een rijtje.

Niet met te veel

Je wilt je niet in je eentje zorgen maken over een polycarbonaat plaat die vervangen moet worden, want hoe moet je nou in je eentje weten wat je ermee moet doen? Het is daarom wel veel gezelliger om met meerdere mensen samen te wonen. Maar misschien weet je nog niet zeker of je het wel aan kan om met 20 mensen te wonen. Dat hoeft ook helemaal niet, je kan beginnen met een kleiner groepje. Vindt bijvoorbeeld een groepje met ze drieën om mee te wonen. Dan zit je ook niet heel erg intensief met z’n tweeën en heb je een goed balans. Er zijn dan ook grote kansen dat er altijd wel een persoon thuis is maar het zal ook niet heel druk voelen. Vooral als jullie allemaal een beetje een druk schema hebben dan zal het vast zo zijn dat jullie een beetje langs elkaar wonen en dan is het helemaal niet zo intensief. Maar toch kan je wel op elkaar bouwen en heb je altijd iets aan elkaar. Het mooie is ook dat je echt een band opbouwt met elkaar.

In je eentje

Je kan er dus ook wel voor kiezen om in je eentje te wonen. Maar de kansen zijn dat je dan alleen een studio kan fixen. Dat is best wel klein en krap vaak. Dan moet je alles doen in een klein kamertje en daar kan je helemaal gek van worden. Ook moet je dus alles zelf oplossen en als er iets gebeurd in je leven, zoals een heel mooi cijfer terugkrijgen kan je niet bij iemand aankloppen om het goede nieuws te delen en samen blij te zijn. Dat kan wel als je met anderen woont en hetzelfde geldt voor slecht nieuws. Als je een keer verdrietig bent is het wel heel fijn om iemand te hebben die je kan steunen. Als het je echt niet fijn lijkt om met zoveel of zelfs twee anderen kan je ook altijd een huisje vinden met een ander persoon. Alleen dan is het risico dat het niet klikt en dan zit je wel in een hele intieme situatie vast. Aan de andere kant vind je misschien een nieuwe beste vriend of vriendin. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *