Doe eens wat anders ga aan de slag met steampunk

Doe eens wat anders: ga aan de slag met steampunk

Ben je een liefhebber van fantasy of steampunk? En wil je dit graag laten zien in je interieur? In dit artikel staan een aantal tips en tops om jouw favoriete ruimte om te toveren naar een echte steampunk ruimte. Misschien wil je je slaapkamer opfrissen, of juist de woonkamer opnieuw inrichten. In deze blog leer je hoe je bruin kleur mengen met verf en welke decoraties, accessoires en kleuren het meest geschikt zijn. Maak je klaar voor een stijlvol en fantasierijk interieur.

Wat is steampunk?

Steampunk is een sub genre van het bekende fantasy. Het speelt zich meestal af in de negentiende eeuw, of in een denkbeeldig futuristisch tijdperk waarbij stoomkracht ook de belangrijkste energiebron is. De nadruk in dit genre ligt vaak op technologie en de ontwikkeling daarvan. Meestal is het steampunk verhaal erg dystopisch, of juist heel utopisch. De verhalen zijn gebaseerd op oude Victoriaanse werken, zijn een variatie op het genre cyberpunk of zijn meer historisch georiënteerd. Binnen het genre bestaan nog meer sub genres. Steampunk biedt genoeg om je in te verdiepen! 

De typische kleuren van Steampunk

De meest kenmerkende kleur voor dit fantasy sub genre zijn bruine kleuren, ofwel aardetinten. De bruine kleuren variëren van heel licht naar donker, en gaan vaak samen met paars, blauw, okergeel en zwart. En uiteraard nog de metaalkleuren! Om deze kleuren toe te passen in je interieur zou je aardetinten op de wand aan kunnen brengen. De kleur bruin mengen met verf is best moeilijk, maar wel een efficiënte manier om goedkoop je bestaande spullen een waardige make-over te geven. Bruin kleur mengen met verf is mogelijk door tegenovergestelde kleuren met elkaar te mengen. Het mengen van de primaire kleuren (blauw, rood en geel) resulteert ook in bruin. Bruin kleur mengen met verf is met een beetje geduld zo gedaan, met een resultaat dat er mag zijn. 

Fantastische steampunk accessoires om bij weg te dromen

 In dit geval geldt: alles dat technisch en ouderwets aandoet is goed. Met name tandwielen en andere gedetailleerde mechanismen dienen als passend steampunk decor. Op een muur in een kleur uit het kenmerkende aardetinten palet straalt een ouderwets mechanisme of een oude set tandwielen een echte fantasy sfeer uit. Andere ideeën zijn koperen leidingen en gloeilampen, die de indruk van de eerste technische wetenschap weergeven. De bovenstaande ideeën zou je zelf kunnen maken en kosten weinig geld. Maar er zijn ook veel accessoires en decoraties te koop: denk aan lampen en klokken helemaal in dé stijl. Ook de kenmerkende hoge hoed met de pilotenbril zou een denderend succes zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *