Het kopen van een elektrische fiets waar let je op

Het kopen van een elektrische fiets: waar let je op?

De elektrische fiets: deze is bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld van nu. Wil jij er ook een? Dan wil je je natuurlijk eerst goed oriënteren, welke modellen er zijn en wat de beste e bike voor je is.. Je moet weten waar je op moet letten bij het kopen van zo’n fiets. Elektrische fietsen worden niet alleen door ouderen gekocht, steeds meer jongeren kopen er ook een. Want je kunt er vele kilometers op maken, zonder al te veel inspanning. Alle elektrische fietsen hebben trapondersteuning, dus je moet dan nog wel zelf iets doen. Het hangt af van het rijprogramma dat je kiest, en de kracht die je levert, hoeveel ondersteuning je van de motor krijgt.

Diverse soorten elektrische fietsen

Er zijn diverse soorten elektrische fietsen. Allereerst kun je het onderscheid maken tussen modellen met een trapkrachtsensor en een rotatiesensor. De eerste reageert op de kracht die jij zet bij het fietsen. Als je veel kracht zet, krijg je weinig ondersteuning van de motor. Bij de rotatiesensor wordt gemeten hoe vaak de pedalen van de fiets draaien. Aan de hand daarvan krijg je ondersteuning van de motor. Echter een nadeel van de rotatiesensor is, dat bij het wegrijden de ondersteuning vertraagt start. Mede daarom, en omdat de trapkrachtsensor een natuurlijker gevoel geeft, is de trapsensor wellicht een betere keuze. Verder kun je nog onderscheid maken tussen de modellen met een voorwiel-, midden- of achterwielmotor. Een voorwielmotor is het stilste en het goedkoopste. Tevens is het handig te letten op de actieradius: hoeveel kilometer kun je rijden op een volgeladen accu? Je wilt natuurlijk niet dat de accu zo leeg is. Om je een indicatie te geven: met een 400 W accu kun je ongeveer tussen de 50 en 80 kilometer fietsen.

Lees reviews van elektrische fietsen online

Je kunt ervoor kiezen om een gratis testrit te maken op een terrein bij jou in de buurt, zo kom je erachter of zo een fiets wel iets voor je is. Ook kun je diverse reviews lezen bijvoorbeeld bij amslod ebike reviews of bij Amslod Hilston fietsen review. Klanten vertellen hun ervaringen met de elektrische fietsen. Kies een E-bike met extra lage instap, eentje met een extra lange accuduur, of een gouden jubileumuitvoering. Ze zijn geschikt voor mannen en vrouwen, van jong tot oud. Belangrijk is dat je je zelf de belangrijke dingen afvraagt zoals waar je hem voor wilt gaan gebruiken, of je een verwijderbare of vaste accu wilt, wat het vermogen van de motor moet zijn en wat je wilt uitgeven. Tussen de 700 en 1700 heb je al een mooie E-bike. En kom je er echt niet uit kijk dan nog eens op amslod ebike reviews of op Amslod Hilston fietsen review. Wie weet rijd jij straks ook wel naar het strand op een strakke E-bike!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *