Verhuizen

Verhuizen? Zo financieer je alle kosten!

Ga je binnenkort verhuizen? Heb je je huidige woning al verkocht en is het nu tijd voor een nieuwe stap? Verhuizen is altijd een zeer spannende gebeurtenis. Je moet niet alleen rekening houden met de nieuwe situatie, maar er komen ook nog eens heel veel nieuwe kosten bij kijken. Denk hierbij niet alleen aan de kosten om het huis daadwerkelijk te kopen of te huren, maar ook aan de verbouwkosten. Een nieuwe keuken of badkamer kost al gauw €10.000. Heb jij zoveel spaargeld achter de hand of sta je direct voor een nieuw dilemma? Vaak zien we dat mensen al hun spaargeld in een nieuwe woning steken en er vervolgens achter komen dat ze geen budget meer over hebben om het huis aan te pakken. Dit moet je uiteraard voorkomen. Ga jij binnenkort verhuizen? Zo hou je rekening met alle kosten!

Geld lenen

Heb je al je geld in een nieuwe woning gestoken, maar moet er ook nog veel verbouwd worden? Is een hogere hypotheek niet mogelijk, maar is extra geld wel van essentieel belang? Dan kan je ervoor kiezen om geld te lenen. Met lening vergelijken is het mogelijk om de voordeligste lening tegen de aantrekkelijkste rentepercentages uit te kiezen. Zo weet je altijd dat je zo voordelig mogelijk uit bent en geniet je direct van een groter budget om de woning aan te pakken.

Geld lenen zien veel mensen nog steeds als onverstandig. We krijgen immers van huis uit mee dat geld lenen ook geld kost. Dit is natuurlijk ook zo, maar dat betekent niet direct dat het onverstandig is. Als geld lenen ook geld op kan leveren, kan dit enorm verstandig zijn. Maar hoe zit dit precies?

Als je geld leent om je huis in waarde te laten stijgen, zal je hier uiteindelijk veel profijt van hebben. Dit geldt ook bij investeringen in zonnepanelen of in je eigen bedrijf. Soms moet je extra geld uitgeven om dit dubbel terug te verdienen. Geld lenen kan hierbij een fijne oplossing zijn.

Juiste Hypotheek

Restschuld?

Natuurlijk wil je je huidige woning altijd voor de beste prijs verkopen, maar soms blijkt een woning minder goed aan te slaan op de woningmarkt. In dat geval is verkopen ontzettend lastig. Vaak zitten mensen jaren te wachten tot er eindelijk iemand is die een bod uitbrengt. Op dat moment zakt de moed je in de schoenen, ze bieden veel minder geld dan je verwacht had. Als je akkoord gaat, blijf je met een grote restschuld zitten. Wat nu? Pak je het bod aan omdat je anders niet wegkomt uit het huis? Of wacht je af en hoop je op een wonder? De meeste mensen kiezen voor het eerste en nemen hun verlies. Toch is een restschuld aan het begin van een nieuw avontuur geen fijn idee.

Tegenwoordig bieden veel kredietverstrekkers gelukkig restschuldfinanciering aan. Zo kan je de restschuld financieren, waardoor je alsnog een nieuwe woning kan kopen. Ook als je oude hypotheek nog niet helemaal afgelost was. Sommige kredietverstrekkers bieden automatisch de mogelijkheid om een eventuele restschuld bij een nieuwe hypotheek op te nemen. Zo kan je alsnog je droomwoning kopen, zonder dat je voor financiële ongemakken komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *