Hoe gebruik je een vloerlamp en waar zet ik het

Hoe gebruik je een vloerlamp en waar zet ik het?

Vloerlampen zijn een van de meest geliefde verlichtingssoorten van ons land. Niet zonder reden. Een vloerlamp beschikt over talloze voordelen voor de gebruiker. We weten allemaal hoe belangrijk de juiste verlichting in huis is. Verlichting is niet alleen heel praktisch, maar verhoogt ook nog eens het wooncomfort. Bovendien kan het veel doen voor de sfeer en warmte in huis. Het is daarom van essentieel belang om veel aandacht aan je verlichtingskeuze te besteden. Toch weet niet iedereen hoe ze de lampen het beste kunnen combineren en wat ze voor hun interieur kunnen betekenen. In dit artikel behandelen we de populairste lamp in ons land: de vloerlamp. Ga jij binnenkort een vloerlamp bij Straluma kopen en kan je wel wat inspiratie en tips gebruiken? Lees dan snel verder.

tips vloerlamp

Voordelen van een vloerlamp

De vloerlamp is niet voor niets een zeer populaire lamp in ons land. Naast de traditionele hanglamp wordt deze het vaakst gebruikt binnen onze interieurs. Met goede reden! De voordelen van vloerlampen zijn eindeloos. We zetten ze hieronder voor jou op een rijtje:

  • Neemt relatief weinig ruimte in beslag. Deze lamp wordt vaak in een loze hoek van de ruimte geplaatst. Hierdoor wordt er minder ruimte in beslag genomen en staat de lamp nooit in de weg. Bovendien vul je zo een hoek op, waardoor de kamer van meer sfeer geniet.
  • De vloerlamp is eenvoudig te combineren met andere lampen. Vaak wordt deze in combinatie met een hanglamp of tafellamp geplaatst. Zo versterk je de lichtaccenten in huis en geniet je van een mooier lichtval.
  • Vloerlampen zijn indien nodig gemakkelijk te verplaatsen. Dat is zeer handig als je tijdelijk wat extra licht nodig hebt of tijdens het verplaatsen van meubels plotseling een nieuwe loze hoek ziet ontstaan. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hanglampen kunnen vloerlampen naar wens en situatie worden aangepast. Dat maakt ze ontzettend veelzijdig.
  • Deze lampen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Door de enorme veelzijdigheid van de vloerlamp zien we dat deze met bijna iedere woonstijl te combineren valt. Hierdoor is er altijd wel een vloerlamp die bij jouw woning past.

waar zet je een vloerlamp

Waar zet je een vloerlamp?

Een vloerlamp wordt meestal in combinatie met basisverlichting gebruikt. Deze lamp kan immers geen gehele ruimte verlichten. Meestal wordt hij ingezet om extra (sfeer)verlichting in huis te halen. Vaak gaat het om donkere hoeken die met licht vervuld worden. Daarnaast kan een vloerlamp ook zeer praktisch zijn. Als je op de bank graag nog even een krantje of boek leest, maar de huidige verlichting niet toereikend genoeg is, kan een vloerlamp solaas bieden. Deze kan net wat extra licht leveren, zodat je rustig je hobby kunt uitvoeren.

voordelen vloerlamp

Een vloerlamp neemt meestal relatief weinig ruimte in beslag. Dit komt omdat hij vooral in loze hoeken wordt geplaatst. Dit zijn hoeken waar verder niks geplaatst kan worden en die vaak donker ogen. Door hier meer lichtaccenten aan toe te voegen, creëer je een ruimtelijk gevoel in huis. Met een vloerlamp geniet jij van een geweldige toevoeging in jouw woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *