3 redenen om te kiezen voor LED tuinverlichting

3 redenen om te kiezen voor LED tuinverlichting

De laatste jaren zie je oude halogeen lampen steeds vaker verdwijnen voor moderne LED verlichting. Niet alleen binnenshuis, maar ook zeker in de tuin. Wat is nu precies het voordeel van het plaatsen van LED verlichting in de tuin? Wij geven je 3 redenen om in de toekomst voor LED tuinverlichting te kiezen.

1. LED is goedkoper en duurzamer

Dit is een reden voor veel Nederlanders om over te stappen van halogeen naar LED Tuinverlichting. Daar waar LED verlichting met name in aanschaf nog erg duur was toen het voor het eerst verkrijgbaar was, is dat nu wel anders. De laatste jaren is LED verlichting behoorlijk in prijs gedaald, waardoor het nu nog steeds wel iets duurder is in aanschaf, maar niet in gebruik. Binnen de kortste keren heb je de investering al terugverdiend! Doordat LED verlichting goedkoper is in verbruik, is het ook nog eens beter voor het milieu. Je hebt dus veel langer plezier van een LED lamp dan van een halogeen of gloeilamp én het is beter voor het milieu.

2. Ook LED is sfeervol

Vaak werd als argument voor halogeen verlichting gebruikt dat dit veel meer sfeer geeft dan kille LED verlichting. Gelukkig is dit verleden tijd. Met de nieuwste LED verlichting is het namelijk mogelijk om de warmte van het licht aan te passen met een zogenaamde dimtone functie. Zo kan je de verlichting onder de overkapping geheel naar wens aanpassen. Ben jij aan het werk met gereedschap? Dan is een felle en heldere kleur gewenst. Zit jij echter met vrienden of familie te genieten van het weer met een lekkere borrel? Dan is het gewenst om sfeervolle verlichting te hebben. Met een simpele draai aan de knop verander je de warmte van het licht.

3. Slimme LED verlichting

Met de technologie van vandaag zijn er veel dingen mogelijk met LED Tuinverlichting. Zo kan je met Philips Hue verlichting vanaf je smartphone de kleur van het licht veranderen. Ook is het mogelijk om het licht aan en uit te zetten wanneer je wilt en werkt deze verlichting zelfs met Voice control en kan je deze koppelen aan systemen zoals de Google Home en Alexa. De kans is groot dat we over een aantal jaren overal van dit soort slimme verlichting terug zien.

4. Vervangen is gedaan in een handomdraai

Het vervangen van oude halogeen verlichting naar LED is gedaan in een handomdraai. De fittingen van halogeen en LED zijn namelijk precies hetzelfde. Uiteraard zit er nog steeds verschil tussen een E14 en E27 fitting, maar dat is logisch. Als je LED verlichting koopt met een zelfde fitting heb je geen nieuwe spots nodig, maar wissel je de oude verlichting gewoon om met de nieuwe. Fluitje van een cent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *