Douchegoten kopen tips

Douchegoten kopen tips om rekening mee te houden

Is het hoog tijd om jouw badkamer te vernieuwen en ben je nu al bezig om allerlei noodzakelijke aankopen te doen? Dan mag een kwalitatieve douchegoot zeker niet op jouw lijstje ontbreken. Over welke douche je ook mag beschikken, een douchegoot zal altijd noodzakelijk blijven om het water op de juiste manier af te kunnen voeren. Toch wordt de aankoop van een douchegoot vaak onderschat. Want waar let je op?

Hoewel we goed begrijpen dat een douchegoot wellicht niet de meest spannende aankoop is tijdens een badkamerverbouwing, is deze wel minstens net zo belangrijk als alle andere elementen. Een douchegoot zorgt er niet alleen voor dat het water netjes afgevoerd kan worden en daardoor de rest van de ruimte geen wateroverlast zal hebben, maar kan ook nog eens allesbepalend zijn voor de sfeer in de badkamer. Kortom, de functie van een douchegoot mag zeker niet onderschat worden. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips om rekening mee te houden.

Waarom een douchegoot kopen?

Maar waarom zou je voor een douchegoot kiezen? Er zijn namelijk nog veel meer verschillende manieren om het water op een efficiënte wijze te kunnen afvoeren. Zo bestaat ook de mogelijkheid van een doucheputje. Waarom dan toch kiezen voor een douchegoot? Dit heeft alles te maken met het formaat van de douche.

Het grootste voordeel van een douchegoot is natuurlijk zijn formaat. Een douchegoot is altijd langwerpig van vorm en kan hierdoor het water nog geleidelijker afvoeren. Door zijn formaat is hij prima geschikt voor de wat grotere douches. Bovendien geeft een douchegoot jouw badkamer direct een moderne en strakke uitstraling. Iets wat perfect tot zijn recht komt in moderne badkamers.

Wanneer je slechts over een kleine douche beschikt is een doucheputje een betere keuze. Een doucheput is veel compacter en doorgaans niet groter dan circa 10 tot 20 centimeter breed.

Waarom een douchegoot kopen

Bijzondere stijlen en designs

Wist je dat je een douchegoot geheel op de stijl en uitstraling van jouw badkamer kunt afstemmen? De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Wij hebben de populairste mogelijkheden en type roosters hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Douchegoten zijn in allerlei verschillende kleurencombinaties Kies je voor grijs, RVS, aluminium, chroom of toch juist wit? Door het enorme aanbod beschik je over genoeg mogelijkheden om de douchegoot geheel naar wens af te stemmen. Houd er rekening mee dat deze dan ook allesbepalend is voor de sfeer van de badkamer. Een moderne badkamer met een oud doucheputje is namelijk niet bevorderlijk voor de sfeer. Een strakke douchegoot in aluminium, chroom of RVS komt veel beter tot zijn recht in de moderne badkamer. Probeer zoveel mogelijk eenheid en rust te creëren door voor een kleur te kiezen die bij jouw badkamer past.
  • Je kunt tevens ook nog kiezen uit de vorm van de roosterperforatie. Hiermee worden de gaten bedoeld waarin het water vervolgens zal worden afgevoerd. Deze zijn in verschillende vormen te vinden. Denk aan roosters met ronde, vierkante of zelfs streepvormige gaten. Kies voor de vorm die past bij de uitstraling van jouw badkamer.
  • Er zijn heel veel verschillende type roosters Kies je ervoor om deze geheel te integreren in de badkamervloer? Laat de douchegoot dan betegelen. Of kies voor roosters met een design van wit of zwart glas. Werkelijk alles is mogelijk om de badkamer een nog luxere uitstraling te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *