tuin lenteproef nieuwe meubels

Maak je tuin alvast lenteproof met de aankoop van nieuwe tuinmeubels!

Oh, wat zijn we toe aan de lente! Na enkele weken kou getrotseerd te hebben, iedere ochtend de ramen krabben en een weg door de sneeuw banen zijn we toe aan warm weer. Een heerlijk voorjaarszonnetje, vrolijke gezichten en voor het donker je werk verlaten… we kunnen niet wachten! Inmiddels lijkt de lente iedere dag dichterbij te komen. Nog enkele weken en we mogen (hopelijk) weer genieten van zacht weer. Gaan we in de tussentijd duimen draaien en hopen op mooiere dagen? Welnee! Voor veel mensen is dit de gelegen kans om goed over de tuininrichting na te denken. Hoe staat het bijvoorbeeld met de kwaliteit van jouw tuinmeubels?

Controleer je tuinmeubelen ieder jaar

Vaak zien we dat mensen er klakkeloos vanuit gaan dat hun tuinmeubels nog in goede conditie zijn. Wanneer de eerste mooie lentedag aanbreekt en ze niet kunnen wachten om op hun tuinstoel neer te ploffen, merken ze plotseling op dat hun mooie set tuinstoelen flink achteruit zijn gegaan het afgelopen jaar. Wanneer de kwaliteit niet meer optimaal is, kan je hier niet meer de hele zomer gebruik van maken. Controleer daarom tijdig je tuinmeubels. Nu is het nog niet zo erg om even zonder te zitten, maar tijdens de eerste mooie lentedagen wil je natuurlijk niet misgrijpen.

tuinstoel Gamma

Bedenk goed wat je nodig hebt

Het is heel verleidelijk om in een tuincentrum of bouwwinkel direct allerlei onnodige aankopen te doen. Je ziet geweldige items en accessoires die passen bij de nieuw gekochte tuinmeubels, maar zijn deze wel echt nodig? Om binnen je budget te blijven en praktische keuzes te maken, is het belangrijk om eerst goed te bedenken wat je écht nodig hebt. Zijn je tuinstoelen aan vervanging toe, laat de tuintafel te wensen over of zijn het juist de accessoires die hun langste tijd gehad hebben? Op basis van die informatie kan je met een duidelijk doel op pad gaan. Dat scheelt een hoop extra kosten en maakt de zoektocht naar nieuwe tuinmeubels een stuk gemakkelijker.

Weet wat past

In een showroom is het vaak moeilijk te doorgronden wat de afmetingen van bepaalde tuinmeubels zijn. Ze lijken vaak veel kleiner dan ze in werkelijkheid zijn. Ook de afmetingen zelf vertellen je weinig. Wellicht vind je het moeilijk om een voorstelling van de meubels in jouw eigen tuin te maken. Daarom geven wij je enkele tips:

  • Meet eerst de beschikbare ruimte in de tuin zorgvuldig op. Je kunt hiervoor ook de afmetingen van je huidige tuinset gebruiken. Was het formaat goed of wil je juist een maatje groter of kleiner? Ook hier kan je waardevolle informatie uit halen.
  • Bedenk goed hoeveel beschikbare ruimte vrij gelaten moet worden. Denk bijvoorbeeld aan een plekje waar je je Pilea kunt stekken, voldoende loopruimte of een speelplaats voor de kinderen. De tuinmeubels mogen nooit de gehele tuin in beslag nemen. Bij een kleine tuin is het daarom belangrijk om de meubels precies na te meten, zo weet je zeker dat het past.
  • Leg door middel van tegels of kranten de afmetingen van de tuinmeubels uit in de beschikbare ruimte. Zo krijg je direct een voorstelling van de grootte van de tuinset en weet je of er voldoende loop- en speelruimte beschikbaar blijft.

tuinstoel hout

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *