De voordelen van vurenhout

Wil je graag je tuin flink onder handen nemen? Naast mooie planten, bomen en struiken mag een fraai terras en een leuk tuinhuis natuurlijk niet ontbreken. Steek je graag de handen uit de mouwen? Dan is het mogelijk om zelf een leuke terras set, overkapping of tuinhuis te bouwen. Voor deze doeleinden leent vurenhout zich uitstekend. Wist je bovendien dat vurenhout de meest gebruikte houtsoort in Nederland is? Vurenhout is het hout van de fijnspar. Dit hout wordt natuurlijk niet zonder reden het meest gebruikt in Nederland. Vurenhout kent namelijk vele voordelen. Zo is vurenhout sterk en veelzijdig bouwhout, eenvoudig te bewerken, relatief goedkoop en tot slot ook nog eens duurzaam.

Sterk en veelzijdig bouwhout

Vurenhout is sterk materiaal, waardoor het zich voor uiteenlopende doeleinden uitstekend leent. Vurenhout heeft een vrij lichte, neutrale kleur waardoor het een veelzijdige houtsoort is. Geen wonder dat Nederlanders deze houtsoort dan ook massaal gebruiken voor verschillende toepassingen, zowel binnenshuis en buitenshuis. Het is ideaal bouwhout, waarmee je schuttingen, overkappingen en tuinhuizen maar ook kozijnen, draagbalken en deurposten mee kunt bouwen. Ook kun je er leuke, duurzame meubels mee maken voor in je nieuwe tuin.

vurenhout

Eenvoudig te bewerken

Een ander prettig voordeel van vurenhout is dat deze houtsoort vrij eenvoudig te bewerken is. Het groeit namelijk recht, waardoor het zeker voor schuttingen, overkappingen en kozijnen een simpel klusje is om het hout in stukken te zagen. Zoals gezegd, is vurenhout prima geschikt als bouwhout. Met name wanneer je grote projecten wilt aanpakken, is vurenhout dan ook een goede keuze. Voor het maken van meubels, het bouwen van schuttingen, een terras overkapping, een nieuw tuinhuis, kozijnen die aan vervanging toe zijn en nog veel meer. Vurenhout kun je op talloze manieren toepassen, mede dankzij het feit dat het hout zeer eenvoudig te bewerken is.

Relatief goedkoop

Na het lezen van bovenstaande voordelen denk je misschien dat vurenhout vrij prijzig is, aangezien het zo’n sterk en veelzijdig materiaal blijkt te zijn. Maar wees gerust, want niets is minder waar. Er hangt zelfs absoluut geen duur prijskaartje aan vurenhout. De prijzen die je tegenwoordig betaalt voor vurenhout vallen hartstikke mee. Het is zelfs zo dat de prijs van vurenhout doorgaans stukken lager is dan de prijs van andere houtsoorten zoals hardhout. Op die manier is de aanschaf van vurenhout voor je project een stuk voordeliger dan de aanschaf van een andere houtsoort.

Duurzaam

Tot slot is vurenhout duurzaam materiaal. Met name wanneer je graag milieubewust leeft, is vurenhout dus een uitstekende keuze. Vurenhout wordt vaak geïmpregneerd om het te verduurzamen. Dit houdt in dat het hout onder hoge druk wordt geconserveerd het chemisch middel. Dankzij dit proces krijgt het hout aanvankelijk een lichtgroene kleur. Deze kleur trekt in de buitenlicht vanzelf weg, waarna het hout zijn natuurlijke kleur krijgt. Kies je voor geïmpregneerd vurenhout, dan maak je een milieuvriendelijke keuze. Dit hout is PEFC of FSC gecertificeerd. Deze keurmerken garanderen duurzaam bosbeheer. Onbehandeld vurenhout heeft een verwachte levensduur van 5 tot 10 jaar, terwijl geïmpregneerd vurenhout een verwachte levensduur van 10 tot 15 jaar heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *