De 5 belangrijkste voordelen van plisségordijnen

De 5 belangrijkste voordelen van plisségordijnen

Plisségordijnen zijn niet meer weg te denken als het gaat om raamdecoratie voor je huis. Deze gordijnen zijn mooi, hebben een elegante uitstraling en zijn veelzijdig waardoor je er alle kanten mee op kunt. Speel met je lichtinval in je woonkamer, verduister je slaapkamer of gebruik een lichtdoorlatend plisségordijn . Wij hebben de vijf belangrijkste voordelen van plisségordijnen op een rijtje gezet.

1.   Bespaar geld

Raamdecoratie is niet alleen mooi, praktisch maar ook zeer functioneel. Zo hebben plisségordijnen een isolerende functie, met name dubbele plisségordijnen. Deze plisségordijnen met honingraatstructuur werken extra isolerend, omdat de stilstaande lucht tussen de stoffen geen warmte of kou geleid. In de winter profiteer je van de isolerende werking en  in de zomer zorg je met een dubbele plissé dat de warmte buiten blijft.

2.   Voor vele ramen geschikt

Één van de grootste voordelen van een plisségordijn is de veelzijdigheid die het met zich meebrengt. Plisségordijnen zijn met de verschillende soorten montage toepasbaar op verschillende soorten ramen zoals dakramen, lichtkoepels, schuine ramen, kiep-kantelramen en zelfs deuren.

Voor vele ramen geschikt

3.   Bepaal zelf de lichtinval

Je kunt gemakkelijk zelf de lichtinval bepalen. Als je kiest voor een vrijhangend plisségordijn dan kun je zowel de boven- als onderkant bedienen waardoor de stof ook alleen in het midden van het raam hangt. Deze top down bottom up functie is erg handig en populair. Je ziet dit vooral overdag in terug woonkamers, zo heb je aan bovenkant en onderkant lichtinval. In het midden heb je dan de stof hangen en zo kan niet iedereen naar binnen kijken.

4.   Finishing touch voor elke woonstijl

Door de veelzijdigheid van plisségordijnen passen ze ook bij bijna ieder interieur en woonstijl. Je hebt een ruime keuze uit kleuren en verschillende soorten stoffen. Verduisterende plisségordijnen hang je in een slaapkamer of badkamer. Lichtdoorlatende of transparante plissés zie je vaker terug in woonkamers, kantoren of  keukens. Het is fijn als er voldoende licht is maar dat de scherpte van de zon eruit wordt gehaald.

5.   Snel en makkelijk te monteren

Niet iedereen is een aangeboren klusser, maar een plisségordijn monteren moet lukken. De gemakkelijkheid van de montage hangt wel  af van het gekozen montagemateriaal. Met een wandsteun of plafondclip is het bijvoorbeeld een kwestie van boren, schroeven en klikken. Ook zijn er plisségordijnen die je zonder boren kunt monteren, dit is ideaal voor kunststof kozijnen. Je kunt kiezen voor een zogeheten smartfitsysteem of voor kiepkantelramen klemmen voor om het kozijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *