5 redenen om vouwgordijnen aan je interieur toe te voegen

5 redenen om vouwgordijnen aan je interieur toe te voegen

Vouwgordijnen combineren de voordelen van rolgordijnen en overgordijnen op sfeervolle wijze met elkaar. Hierdoor beschikken deze gordijnen over enorm veel voordelen en zijn ze inmiddels niet meer weg te denken uit het gedachtegoed van de mens. Ook zien we ze in steeds meer Nederlandse interieurs terugkomen. Dat is ook niet zo gek. Ze beschikken namelijk niet alleen over talloze grote voordelen, maar passen door hun veelzijdigheid ook nog eens bij ontzettend veel verschillende interieurs. Nog niet overtuigd of simpelweg benieuwd welke voordelen vouwgordijnen nog meer voor jou in petto hebben? Hier zijn 5 redenen om vouwgordijnen aan je interieur toe te voegen.

1.      Eenvoudig te bedienen

Groot voordeel van vouwgordijnen is dat ze zeer eenvoudig te bedienen zijn. Tegenwoordig kun je zelfs kiezen uit twee systemen om het gebruiksgemak nóg meer te verbeteren. Het originele systeem van een vouwgordijn is geheel gelijk aan dat van een rolgordijn. Deze is met een koord op en neer te bewegen. Dat moet echter ook nog wat makkelijker kunnen, zo dachten de makers. Daarom zijn er ook vouwgordijnen met een elektrisch bedieningssysteem. Hiermee kun je de gordijnen met één druk op de knop bedienen. Ook heel handig voor senioren met krachtsverlies in de handen.

2.      Hogere isolatie in huis

Bij het kopen van nieuwe gordijnen is het belangrijk om met twee functies rekening te houden. Allereerst natuurlijk het feit dat ze de privacy in de ruimte kunnen verhogen en bovendien een zonwerende functie hebben. Wat veel mensen echter niet beseffen is dat de gordijnen die je kiest ook verantwoordelijk zijn voor de isolatie in de ruimte. Wanneer je kiest voor vouwgordijnen, dan geniet je gegarandeerd van hogere isolatie in huis.

Allereerst houdt de zonwerende functies de ruimtes koel in de zomer, doordat ze de zon geheel uit huis houden. Wanneer je de vouwgordijnen in de winter gesloten houdt, kunnen ze juist weer de warmte binnenhouden. Zo blijft je woning het gehele jaar door op een aangename temperatuur.

3.      Voor ieder wat wils te vinden

Vouwgordijnen zijn allesbehalve saai. Ze zijn in heel veel verschillende stoffen, texturen en kleuren verkrijgbaar. Hierdoor kan je het gordijn geheel naar eigen wens aanpassen. Bovendien zijn vouwgordijnen niet alleen geschikt voor standaard ramen, maar kunnen ze ook prima op maat worden gemaakt. Hierdoor zijn het uitstekende sfeermakers voor ramen met aparte vormen of een zeer klein of groot formaat.

4.      Perfect voor kleine woningen

Het grootste nadeel van de meeste gordijnen is dat ze vaak heel ‘zwaar’ ogen en relatief veel ruimte in beslag nemen. In een grote ruimte is dat uiteraard geen probleem, maar wel als de ruimte al héél klein is. Dan kan een bijzonder groot gordijn al snel de aandacht trekken en er ook nog eens voor zorgen dat er nog minder ruimte beschikbaar is. Om dat te voorkomen is het belangrijk om voor luchtige gordijnen te kiezen die weinig ruimte in beslag nemen. En door hun flexibele aard is deze omschrijving vouwgordijnen op het lijf geschreven.

5.      Sfeermaker binnen het interieur

En last but not least… de uitstraling van vouwgordijnen is natuurlijk ook gewoon met geen pen te beschrijven. Ze geven je interieur kleur, sfeer en zorgen ervoor dat je hier iedere dag weer opnieuw van kunt genieten. Hierdoor geniet je van een knusse sfeermaker binnen je interieur, met alle praktische voordelen van een bijzonder goed gordijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *