De populariteit voor LED inbouwspots is ongekend!

De populariteit van LED inbouwspots is de afgelopen jaren naar ongekende hoogtes gestegen. LED lampen stonden uiteraard al bekend om hun energiezuinige kwaliteiten, maar de inbouwspots zijn mogelijk nog populairder. Niet alleen omdat je van de talloze voordelen van LED profiteert, maar ook omdat inbouwspots perfect aansluiten binnen de huidige woontrends. Overweeg jij al tijden om Philips inbouwspots aan te schaffen? Maar overheerst een twijfelachtig gevoel? Lees dan snel verder. In dit artikel behandelen we alle voordelen uitvoerig en leggen we uit waarom LED inbouwspots ook voor jouw woning de perfecte keuze zijn.

philips led inbouw spot

Misvattingen over de ledlamp

Steeds vaker horen we dat mensen overwegen om ledlampen aan te schaffen en het vervolgens toch niet doen. Ondanks alle positieve verhalen en de stijgende populariteit. Vaak komt dit door de verhalen die zij op het internet hebben gelezen. Veel mensen krijgen hierdoor te maken met misvattingen over de ledlamp. Het woord zegt het echter al: een misvatting. Dit zijn de meest voorkomende ‘spookverhalen’:

  • Naarmate je langer van ledlampen gebruik maakt, begint de kleur te vervagen en zal de lamp sneller gaan flikkeren. Dit verhaal wordt vaak rondgebazuind door mensen die voor een goedkope ledlamp hebben gekozen. Ook in ledlampen zit uiteraard verschil in kwaliteit en levensduur. Wanneer je kiest voor een goedkope lamp zijn dit soort effecten niet te voorkomen. Als je echter voor een duurdere lamp kiest, zal je merken dat dit vrijwel nooit voorkomt.
  • Een ledlamp is ontzettend duur. Dit is een argument die vaak wordt gebruikt als mensen toch niet voor een ledlamp willen kiezen. Het is echter onjuist. Natuurlijk is er een duidelijk prijsverschil te zien als je conventionele verlichting en LED lampen bij elkaar zet. Wanneer je echter naar het grotere plaatje kijkt, zijn ledlampen juist op de lange termijn een stuk voordeliger. Je vermindert immers niet alleen het energieverbruik, maar geniet ook nog eens van een zeer lange levensduur. Hierdoor hoef je slechts eens in de 20-25 jaar de lamp te vervangen. Dat voel je in je portemonnee!

LED inbouwspots: de ideale toevoeging voor iedere ruimte

Wanneer je over een moderne lichtbron, die ook nog eens zeer energiezuinig is, wilt beschikken, valt de keuze vrijwel direct op LED inbouwspots. Deze passen perfect binnen ieder interieur en kunnen gebruikt worden als accent,- sfeer,- of basisverlichting. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wil je de LED inbouwspots in een vochtige ruimte plaatsen? Dan is dit geen probleem. Wel is het belangrijk om op zoek te gaan naar waterdichte spots. Zo voorkom je beschadiging aan de lamp en verleng je de levensduur van de lichtbron. Let bij het plaatsen van LED inbouwspots in vochtige ruimtes altijd op de IP-waarde. Deze vertelt je tegen hoeveel water en stof de lamp bestand is. Kom je er zelf niet helemaal uit? Neem dan contact op met de leverancier van de lampen of vraag om advies aan het winkelpersoneel. Zij kunnen je precies vertellen welke lampen geschikt zijn en voor welke LED inbouwspots je het beste kunt kiezen. Zo weet je zeker dat je altijd over de juiste verlichting beschikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *