lampenvoet vaas zwart

Verrijk je interieur met unieke lampenvoeten!

De uitstraling en het licht van een lamp wordt bepaald door de wisselwerking tussen de lichtbron, de lampenvoet en de lampenkap. In veel gevallen koop je een complete set als je een lamp aanschaft. Je kunt er echter ook voor kiezen om losse lampenvoeten bij Directlampen aan te schaffen en deze zelf te combineren met diverse lampenkappen of lichtbronnen. Zo heb je het eindresultaat helemaal zelf in eigen hand. Maar waarom zou je kiezen voor de aanschaf van losse lampenvoeten als je ook een complete set kunt aanschaffen? Van welke meerwaarde geniet je dan? Het antwoord op die vraag (en nog veel meer) lees je in dit artikel!

lampenvoet

Een uniek eigen ontwerp

Natuurlijk kun je kiezen voor gemak en een complete lampenset aanschaffen, maar wat als je je creativiteit de vrije loop kon laten en zelf een ontwerp kon maken? Dankzij losse lampenvoeten is dit eindelijk mogelijk. Bovendien kun je de lampen zo geheel samenstellen naar eigen wens. Geniet je bijvoorbeeld van een industrieel interieur? Dan is een lampenvoet van beton of staal een geweldige toevoeging in huis. Of kies voor een unieke houten lampenvoet om de landelijke stijl te complimenteren. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Unieke vormgeving

Losse lampenvoeten beschikken vaak over een verhoogde uniciteit. Zo zien we dat design ontwerpers hun creativiteit de vrije loop laten en ware eyecatchers produceren. Een onregelmatige vormgeving zorgt voor een speels contrast binnen het interieur. Tegenwoordig zijn we veel te druk bezig met het planmatig opbouwen van ons interieur. Vaak is een strakke belijning typerend voor de hedendaagse interieurs in ons land. Het gevolg is dat de meeste woningen weinig spanning kennen. Door de strakke belijning te doorbreken met unieke lampenvoeten zorg je voor een speelse knipoog zonder de basis te veel los te laten. Hiermee zet je je eerste stap naar een uniek en modern interieur.

lampenvoet industrieel

Ontelbare combinatiemogelijkheden

Het eindresultaat van de lampenvoeten hangt natuurlijk helemaal af van jouw eigen combinatiekunst. Als je kiest voor een unieke lampenvoet zal je deze wel op de juiste manier moeten combineren. Anders is de kans groot dat het eindresultaat teniet gedaan wordt. Denk dan ook gerust outside-the-box en laat je niet leiden door zogenaamde trends. Vreemde combinaties maken mag. Op safe spelen is juist vaak minder een goed idee. Vaak denken mensen bijvoorbeeld dat een organisch gevormde lampenvoet ook gecombineerd moet worden met een zelfde soort lampenkap. Dit is echter niet het geval. Durf te spelen met vormen en materialen! Juist het contrast tussen twee partijen die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen, zorgt voor een unieke en geweldige eyecatcher binnen jouw woning.

De lichtbron is tevens van groot belang voor het definitieve resultaat. De lichtkleur kan immers de sfeer en effectiviteit van de lamp beïnvloeden. Kies je liever voor duurzaam? Bekijk dan de verschillende mogelijkheden om LED verlichting aan jouw creatie toe te voegen. Ledlampen staan bekend om hun energiezuinige en duurzame kwaliteiten. Hierdoor bespaar je op de lange termijn veel geld op je energierekening en draag je je steentje bij aan het milieu. Daarnaast beschikken ledlampen tegenwoordig over een warm en sfeervol licht. Een eyecatcher om trots op te zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *