Duurzame verlichting

Bespaar geld op je verlichting

Lampen hebben we allemaal thuis, en we kunnen ook niet meer zonder licht. De lampen in huizen branden dan ook aardig wat uren. Bij bedrijven kunnen lampen zelfs hele dagen branden. Lampen hebben we dus echt nodig, maar het kost ook behoorlijk wat energie. En dit is dan weer heel slecht voor het milieu en de portemonnee. Wil jij graag je steentje bij dragen aan het milieu en hier verandering in brengen? Dit is zeer eenvoudig! Door je verlichting te vervangen met led highbay verlichting daalt je energieverbruik aanzienlijk, en niet alleen het energieverbruik maar ook de energie kosten. Loop dus even je huis en bedrijfspand door om de lampen na te kijken. Als het halogeen- of gloeilampen zijn is het verstandig om deze te vervangen met ledverlichting. In het begin kan dit een grote investering zijn, maar uiteindelijk loont het zich wel.

Levensduur led highbay

Gebruik jij op dit moment gloei- en/of halogeenlampen? Kijk dan eens naar ledverlichting. Led highbay verlichting heeft een aanzienlijk langere levensuur dan de andere lampen. Een standaard gloeilamp brand ongeveer 1000 uren, dit betekent dat je elk jaar een nieuwe lamp moet aanschaffen. Een halogeenlamp brand gemiddeld 3000 uren, deze gaat iets langer mee, maar je moet over een paar jaar ook weer denken aan nieuw lampen. En als je een bedrijf hebt waar ze 24 uur per dag branden heb je er maar 125 dagen iets aan. Gelukkig gaan ledlampen iets langer mee, ongeveer 20.000 branduren. Deze lampen gaan dus aanzienlijk langer mee. Hier heb je de komende jaren geen omkijken meer naar. Daarnaast zijn ledlampen ook nog eens minder breekbaar, ze beschikken namelijk niet over een gloeidraad die kapot kan gaan. Kies voor ledverlichting en je hebt er minder omkijken naar. Dit scheelt veel geld, gedoe en is ook nog eens goed voor het milieu.

Warmte

Bij halogeen- en gloeilampen wordt 90 procent van de energie omgezet in warmte, maar bij ledverlichting wordt 90 procent omgezet in licht. Dit scheelt aanzienlijk veel energie. Doordat de energie daalt, daalt ook jouw energie rekening. Een win-win situatie dus.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *