schaduwdoeken

Beschermd tegen de zon dankzij schaduwdoeken

Snel last van de zon maar toch lekker op je terras willen zitten? Dat kan dankzij de schaduwdoeken, gemaakt van high density poly ethtleen. Zoals de schaduwdoek rechthoek 400×300. Het lijkt of je onder de bomen zit op een zomerse dag, want de schaduwdoek laat evengoed wat licht door. Ze geven wel tot 95 procent bescherming tegen UV-stralen. Ze zijn van hoge kwaliteit en makkelijk te reinigen. Ook een driehoeksvorm is beschikbaar. Deze geven een aparte look aan je terras. Leuk voor designliefhebbers. Zelfs als je een terras hebt dat zich op een winderige locatie bevindt, kun je met een gerust hart gebruik maken van deze doeken; ze scheuren niet. Ze zijn zowel waterdicht als niet waterdicht verkrijgbaar en in diverse kleuren.

Een sfeervol huis zonder echt vuur

Dankzij een haard elektrisch kun je genieten van een gezellig haardvuurtje, zonder de nadelen van een echte open haard. Dus geen CO2- of fijnstofuitstoot die je inademt, assen kunnen zich niet verspreiden in de woonkamer. En je hoeft niet op te blijven totdat het vuurtje gedoofd is. Eenvoudig handmatig te bedienen. Diverse modellen zijn beschikbaar, zowel aan de schouw, ingebouwd in de muur of gewoon als losstaand kachelmodel. Voor ieder soort inrichting is er wel een passend model beschikbaar. Het realistische vlammeneffect is mogelijk dankzij onder andere de Pepper’s Ghost techniek; daardoor kan een echt vuur nagebootst worden. Eerder was deze technologie alleen beschikbaar voor pretparken en theaters. Denk aan diverse attracties in de Efteling zoals het spookhuis, waarbij deze techniek ook gebruikt wordt. Maar ook de opti-myst technieken, die de illusie een echt vuur geven middels een geavanceerde 3-D techniek, worden gebruikt.

Een lekker warm terras

Als je tijdens deze koude dagen een lekker warm terras wilt kun je een warmtelamp buiten kopen. Dit betreft een staande lamp, die je op je terras kunt zetten, aan de muur bevestigt of elders ophangt. Voor de design-liefhebber zeer geschikt. Een mooie blikvanger in de loungehoek van je terras. De warmtelampen werken met infraroodlicht. Dit wordt vergeleken met de warmte van de zon. Deze straling verwarmt je huid en dringt tevens diep door in je lichaam, voor een weldadig gevoel. Tot maximaal vijf meter afstand is de warmte voelbaar. Onder andere vervaardigd door het Belgische bedrijf Heatsail. De lamp werkt op stroom. Ook de compactere warmestralers (op te hangen op je terras) zijn te koop. Diverse modellen zijn met bluetoothbediening beschikbaar, om op afstand de standen te kunnen bepalen. Met de diverse terrasverwarmers kun je dus op de koude avonden met je visite gerust nog even buiten genieten!

Oriënteer jezelf goed!

Zoals je kunt lezen is er keus genoeg om jouw huis en terras net dat beetje extra te geven waardoor ook het ontvangen van visite een stuk leuker wordt. Kies je voor een schaduwdoek, een elektrische haard of toch een warmtelamp? Als je jezelf van te voren goed oriënteert via bovengenoemde websites, kun je een weloverwogen keus maken waar je nog jaren lang plezier van hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *