3 tips voor het vinden van de perfecte bank

3 tips voor het vinden van de perfecte bank

Er is veel om over na te denken bij het kopen van een nieuwe bank. De bank is misschien wel één van de meest praktische en essentiële meubelstukken in huis. Dan wil je natuurlijk wel dat deze geheel naar wens is. Wanneer je toe bent aan een nieuwe bank is het verstandig om alle verschillende mogelijkheden te bekijken. Dat is best wel lastig, want wat voor de één een goede keuze is, kan voor de ander weer helemaal niets zijn. Bovendien wil je hier heel wat jaren van kunnen genieten. Hoe weet je nu of een bank bij jou past? En welke banken passen precies bij jouw interieur? Hier vind je 3 tips voor het vinden van de perfecte bank.

1.         Bepaal de functie van de bank

Een bank kan voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Allereerst natuurlijk om lekker op te zitten, maar ook om te loungen, televisie te kijken of soms zelfs een dutje op te doen. Bepaal daarom eerst de functie van de bank. Zo zijn er mensen die niet alleen een bank voor de televisie plaatsen, maar deze ook gebruiken om extra zitplaats te creëren. Bedenk daarom goed waar je de bank precies plaatst. Zal deze tegenover de televisie worden geplaatst of wordt deze elders in de ruimte geplaatst? Meet deze ruimte dan vervolgens goed op, zodat je precies weet hoe groot de bank mag zijn.

2.         De stijl van het interieur

Bij het kiezen van een nieuwe bank is het uiteraard ook belangrijk kom naar de stijl van je huidige interieur te kijken. Hoe zou jij het interieur het beste omschrijven? Geniet je van een landelijk interieur? Of heeft deze juist een industrieel of modern tintje? Kies dan voor een bank die binnen deze stijl past. Denk bijvoorbeeld aan een cognac leren bank bij een industriële woonstijl of een prachtige stoffen bank bij een landelijk interieur. Mogelijkheden genoeg om de bank volledig op jouw interieur aan te laten sluiten.

De stijl van het interieur

3.         Materiaalkeuze

De materiaalkeuze speelt misschien wel de allerbelangrijkste rol bij het kiezen van een nieuwe bank. De keuze die je maakt is namelijk allesbepalend voor zowel de sfeer als de functionaliteit van de bank. Kies je bijvoorbeeld voor stof of juist voor leer? Deze keuze is heel persoonlijk. Hierbij kijk je met name naar de uitstraling van het materiaal, maar ook naar de functionaliteit.

Over het algemeen kunnen we stellen dat een stoffen bank bij kinderen of huisdieren een minder goede keuze is. Stof is namelijk veel besmettelijker en kan ook minder goed en snel gereinigd worden. Leer is eenvoudiger te reinigen wanneer er eens wat geknoeid wordt. Een vochtig doekje is vaak voldoende om deze er weer als nieuw uit te laten zien. Stof voelt daarentegen weer veel zachter en ‘plakt’ ook minder snel gedurende de zomermaanden. Bovendien voelt een stoffen bank luxer en sfeervoller aan dan een leren bank. Deze past juist weer beter in een industrieel of modern interieur.

Bij veel banken is het ook mogelijk om deze verschillende materialen met elkaar te combineren. Dat wordt ook wel een two-tone genoemd. Daarnaast zijn ook de verschillende materiaalsoorten in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan wat zachter of juist wat grover leer of stof met meer structuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *