5x inspiratie voor een kantoor aan huis

5x inspiratie voor een kantoor aan huis

Thuiswerken wordt steeds normaler. Bovendien zorgt de coronacrisis ervoor dat we massaal zijn gaan thuiswerken. Hoewel thuiswerken veel voordelen heeft is de scheidingslijn tussen privé en werk heel vaag. Hierdoor moeten er wel de nodige aanpassingen in huis gemaakt worden. Maar waar let je op als je een kantoor aan huis realiseert? Waar moet je allemaal over nadenken? In dit artikel geven we je 5 tips en inspiratie ideeën.

1.    De juiste apparatuur

Wil je vaak thuis gaan werken? Dan is het belangrijk dat je altijd over de juiste apparatuur beschikt. In veel gevallen is het bijvoorbeeld verstandig om alvast over een eigen tweedehands laptop te beschikken. Deze kun je gebruiken tijdens het werken, zodat je je eigen laptop niet vertraagd met zakelijke bezigheden. Om niet al te duur uit te zijn is een tweedehands model dan een slimme keuze. Als zzp’er zal je deze kosten voor eigen rekening moeten nemen. Verplicht je werkgever je om vaker thuis te gaan werken? Dan kun je deze kosten meestal verhalen. Neem daarom altijd eerst contact op met je werkgever, zodat je zeker weet waar je aan toe bent en direct de juiste apparatuur in huis kunt halen.

tweedehands laptop

2.    Zorg voor een duidelijke scheidingslijn tussen privé en zakelijk

Het grootste nadeel van thuiswerken is dat de scheidingslijn tussen privé en zakelijk vervaagd. Wanneer je hier geen rekening mee houdt, zit je al gauw tussen vervuilde wasmanden en drukke kinderen te werken. Niet bepaald een werkomgeving waarbij je efficiënt aan de slag kunt gaan. Probeer daarom een duidelijke scheidingslijn te maken en realiseer een aparte ruimte, zodat rustig werken een stuk eenvoudiger zal zijn.

Is het niet mogelijk om een geheel aparte ruimte te realiseren? Creëer dan een speciaal hoekje in de slaap- of eetkamer. Zorg er wel voor dat je de ruimte kunt afsluiten, zodat je niet wordt gestoord door mogelijke stoorzenders.

3.    Zorg voor een goed bureau

Ook de ergonomie is van essentieel belang bij een kantoor aan huis. Dat begint natuurlijk bij een goed bureau. Je wilt ten alle tijden goed kunnen zitten. Dit betekent dat je lichaam altijd de perfecte hoek van 90 graden maakt. Hierbij zit je niet voorovergebogen of met opgetrokken knieën en schouders. Als je hier geen rekening mee houdt, kan dit in vervelende klachten resulteren.

Wil je een laptop kopen om jouw kantoor mee te verrijken? Schaf dan ook een apart toetsenbord en muis aan, zodat je de ergonomie kunt blijven waarborgen.

4.    Een comfortabele bureaustoel

Een comfortabele bureaustoel is noodzakelijk om jouw werkhouding te verbeteren. Kies bij voorkeur voor een stoel die in meerdere standen te verstellen is. Deze passen bij ieder lichaamstype, waardoor je nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

Je kunt bij de aanschaf van een nieuwe bureaustoel vrijwel alle kanten op. Kies je voor een luxe en trendy model? Of ga je liever voor praktisch en functioneel? Jij bepaalt de sfeer van het interieur in jouw werkkamer.

5.    Zitten is het nieuwe roken

Langdurig zitten kan enorm veel lichamelijke ongemakken veroorzaken. Het is niet voor niets dat zitten het nieuwe roken wordt genoemd. Je lichaam is hier simpelweg niet op gebouwd. Probeer zitten en staan daarom zoveel mogelijk met elkaar af te wisselen. Strek regelmatig je benen of maak even een ommetje om het huis.

Je kunt er ook voor kiezen om een zit-statafel aan te schaffen. Hierdoor kun je ook eenvoudig ergonomisch staand werken. Zo bespaar je jezelf een hoop lichamelijke ongemakken en verbrand je ook nog eens een aantal calorieën. Win-win dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *