3 tips voor een praktische en sfeervolle slaapkamer.v1

3 tips voor een praktische en sfeervolle slaapkamer

De slaapkamer inrichten is vaak iets wat niet heel hoog op het prioriteitenlijstje staat tijdens een verbouwing of home make-over. Dit is immers toch enkel de ruimte waar je je ogen sluit? Dat klopt, maar een slaapkamer heeft ook nog heel veel andere functies in petto! Bovendien kan de juiste styling en de aanschaf van de juiste producten de nachtrust bevorderen. Het wordt daarom hoog tijd om jouw slaapkamer eens flink aan te pakken. Kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Wij geven 3 tips voor een praktische en sfeervolle slaapkamer!

1.    Plaats het bed op een logische plek

Het bed is natuurlijk dé eyecatcher van de slaapkamer. Dit is wellicht het meest gebruikte meubelstuk in huis. Daarom is het ontzettend belangrijk om deze op de juiste plek in de kamer te plaatsen.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt uit de talloze stijlvolle bedden van Weidswonenenslapen is het natuurlijk ook belangrijk om deze op de juiste manier in de ruimte te plaatsen. Hierbij is het voornamelijk belangrijk dat je rekening houdt met een looproute. Probeer te voorkomen dat je bij binnenkomst van de slaapkamer direct tegen het bed aan stoot. Om een ruimtelijker gevoel te creëren is het een stuk praktischer als er meer loopruimte aanwezig is. Pas de afmeting van het bed daarom altijd aan op de beschikbare ruimte en houd rekening met voldoende loopruimte. Een relatief groot bed in een kleine ruimte kan benauwend aanvoelen. Ook een te klein bed in een grote ruimte is geen goede keuze. Hierdoor valt het bed wegen in de oase van ruimte, waardoor de zogenaamde wauw-factor veel minder sterk zal zijn. Kies voor de gulden middenweg en laat je eventueel adviseren door een beddenspecialist. Zo maak je zeker de juiste keuze.

2.    Vloerkleden zijn onmisbaar in de slaapkamer

Waar de meeste mensen een vloerkleed tegenwoordig een beetje oudbollig vinden, is dat in de slaapkamer een heel ander verhaal. Sterker nog: vloerkleden zijn onmisbaar in de slaapkamer. Wanneer jij jezelf in jouw heerlijke grote dekbed 200 x 200 wikkelt, moet je er immers niet aan denken om nog uit bed te stappen. Helaas is dat iedere morgen toch de keiharde realiteit. Om koude voeten te voorkomen en het comfort in de slaapkamer te verhogen is een vloerkleed dan ook echt onmisbaar. Vermijd echter wel het ‘badmatjes-effect’, waarbij het vloerkleed heel klein en smal oogt naast het bed. Kies liever voor een groot vloerkleed dat zelfs onder het bed doorloopt. Zo verhoog je de sfeer in de slaapkamer aanzienlijk.

3.    Kies voor sfeervolle accessoires

Een slaapkamer stylen is toch helemaal niet nodig? Je slaapt hier enkel in! Als je dit denkt, heb je het goed mis. Ook in de slaapkamer mogen accessoires niet ontbreken. Door voldoende sfeer te creëren maak je de slaapkamer een fijne ruimte om in te verblijven. Bovendien kunnen sommige accessoires een zeer rustgevende uitstraling hebben, waardoor je beter en sneller in slaap zal vallen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sfeervolle klamboe in rustgevende kleuren? Dit zal niet alleen het bed een geheel mysterieuze en stijlvolle uitstraling geven, maar biedt ook nog eens de uitkomst tegen muggen in de zomermaanden.

Let op: less is more! Een overdaad aan accessoires kan de rust in de slaapkamer teniet doen. Probeer dit dan ook zoveel mogelijk te voorkomen en kies voor subtiele accessoires met een duidelijke functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *